Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak byste reagoval pane Ruščáku, kdyby vám bylo řečeno, "Bylo rozhodnuto, o vás a bez vás, že vyklidíte polovinu své země přivandrovalcům z Evropy. Za své domy, stáda olivovníky... nedostanete žádnou náhradu a nikdo vám nepomůže se stěhováním." 

Já bych s tím nesouhlasil. Vy ano?

0 1
možnosti

Pokud vím, nikdo nikam přestěhován násilím nebyl. Židé si své pozemky v Izraeli koupili - pokud jim to někdo prodal a pak si stěžoval, že tam nežije, tak je to jen jeho hloupost - a na území, kam se přistěhovali, byl vyhlášen Stát Izrael. Mnoho Arabů odtamtud neodešlo a ti žijí v Izraeli dodnes jako plnoprávní občané. Mnoho Arabů ovšem odešlo zcela dobrovolně (to jsou ti uprchlíci), kteří se přidali k arabským vojskům v Jordánsku a v Egyptě, s cílem zničit Izrael a zabrat si ho zpět. Ten plán jim nevyšel a proto zůstali bez původního domova jako uprchlíci. Kdo chtěl bojovat, bojoval, prohrál a má smůlu. A tak je to správně.

1 0
možnosti

M58i89l35a29n 27R20a87d14e77k

29. 1. 2014 22:16

jeste jednou mimo misu, je tu blogerka, ktera popisuje jak norska socialka bere lidem deti. Uz jsem se jednou ptal proc, a jake motivy k tomu maji. Zatim zadna odpoved. Mohl by jste na to nejak reagovat, neco popsat, bez hysterie, tak jak to je? Nechce se mi verit ze jen vlitnou do domu a seberou deti. Pokud ano, je to hruza, ale prosimvas napiste neco nezaujateho, tak jak to je.

1 0
možnosti

Vážený pane Radku, článek na toto téma určitě bude. Musím si ho ještě pořádně promyslet, aby byl opravdu objektivní. Zatím sháním zdroje - a nemyslím tím jen internet, ptám se různě lidí (samozřejmě to jde pomalu, nemůžu to na ně jen tak vybalit). Až budu mít dost informací, napíšu o tom. Myslím, že je důležité, aby lidé, kteří tu žijí, měli jasnou představu, co mohou očekávat.

1 0
možnosti

M53i18l30a73n 81R94a36d74e39k

29. 1. 2014 21:55

inu, hodne lidi to vi, ale je marne presvedcovat ti kterym Zapad, nebo Israel lezi v zaludku. A je s podivem ze i Cesi, ti co normalne jakykoliv terorismus odsuzuji, pokud se tito teroriste dopusti vrazd v Rusku, tak je ihned brani - to je tim ze Putin....ano, Putin je vinen, ale proc teda zabiji nevine obeti? Totez o Palestine. Ti co jsou antisemite, ty nepresvedcite. Neni to jen Soda Stream, Israel pomaha Palestincum vice nez kdokoliv jiny, muslimsti sousede nepomahaji, nekdy s nima zachazi jak se zviraty, ale reknete to dnesnim antisemitum (dnes se jim rika pro-palestinci)

1 0
možnosti

Údajně SSSR vykrvácel ekonomicky, jak furt cpal suroviny atd. za nižší než světové ceny svým spojencům, to ho také šlechtilo?

0 1
možnosti

Jak vás výsost platí ? DObrý ?

0 1
možnosti

P19e83t42e94r 97S19m50r69e60k

29. 1. 2014 17:48

Antisemitizmus - tuším nórskej strany  práce ? je všeobecne známy. Už na neho upozorňovalo niekoľko nórskych osobností. No...ešte že si môžu hovoriť anti-sionisti, aj keď neviem čo ich je do toho.

Inak karma ako hrom R^

1 0
možnosti

Máte pravdu, v Arbeiderpartiet je plno antisemitizmu, ale je to taký ten skrytý. Kde je v Nórsku antisemitizmus naprosto otvorený je u komunistickej SV. To sú ľudia, ktorí napríklad naprosto nepokryte podporujú mullu Krekara, odsúdeného irackého teroristu, ktorý v Nórsku káže nenávisť (sedí vo väzení) a ktorý dojí azylový systém ako len môže.

1 0
možnosti

Výborně napsaný článek tak, že jej pochopí i blbec.

1 0
možnosti
Foto

P56e54t34r 28V36a44l63a

29. 1. 2014 16:18

Probůh, co je to za článek Rv ? Antisemitismus levice? Ben-Gurion byl levičák, jeho strana Mapai byla v Soc.internacionále a současní partajní dědicové v Izraeli (Strana práce) jsou tam také. Zatímco kupříkladu Hamás je veskrze nábožensky konzervativní, což tedy levicové není ani omylem. Je tu pouze "evropská" snaha řešit vše bez dogmat a předsudků. To že je ta snaha marná není problémem Evropy a evropské levice, potýká se totiž právě s oněmi dogmaty a nálepkováním - tuhle z antisemitismu a tuhle zase ze sionismu. Je to spíš hodně smutné! Řešení vyžaduje na izr. i palest. straně "výskyt" politických předáků bez nacionalistického a nábožensko-dogmatického smýšlení, a také nezasahování těch "vnějších" politiků, kterých o mír primárně neběží, ale spíše si blízkovýchodní aktivitou šplhají před vlastním voličským publikem a před Nobelovým výborem. Chtěli bychom ale asi příliš, bohužel :-( !!

3 5
možnosti

P27e44t47e75r 82S90m71r97e11k

29. 1. 2014 17:54

Nemáte pravdu v tom, že európska ľavica je jednoliata aj keď sa tak tvári. Konkrétne sa tu hovorí o nórskej ľavici - tam sa jedná vyslovene o antisemitizmus, aspoň u jej hlavných predstaviteľov to je až do očí bijúce a vo Švédsku je to dosť podobné. Musím dať za pravdu autorovi !

0 0
možnosti

Vážený autore,

z části s Vámi souhlasím, opravdu nevidím nic špatného na fabrice Soda Stream.

Ovšem nevím o jaké válce, kterou Palestinci přehráli mluvíte. možná mám blbé informace, ale dle nich místo, kde se stát Izrael nachází dnes, byl naposled britský protektorát , kde tihle Palestinci byli řádní občané. Takže nevím, jakou agresivní válku započali, když je srovnáváte s fašistickým Německem.

Stav, v kterém se Palestinská populace dnes nachází , je bohužel, důsledkem politických hrátek . Zdevastované vztahy, morálka a militantní chování to vše přináší sebou generace vyrostlé bez občanství , bez vazby k majetku a půdě, které vyrostly z utečeneckých táborů. Nevím jak Vy, ale já jsem dost stará, abych si je z televizky pamatovala. Z této bídy se dovede vymanit výjimečný jedinec, který má dost sil a logického myšlení, aby "zdrhnul" do lepšího a vytvořil si svůj malý nový svět. Ale apelovat ne většinovou společnost, aby toto dokázala, to si snad děláte srandu. Podívejte se na nás tady ve střední Evropě.

Obávám se, že já pro řešení konfliktu na blízkém východě dnes již naději moc nevidím.Eskaloval do výšin, kde není návratu. A celý blízký východ ne ním prolezlý jako stará almara červotočem.

2 3
možnosti

P32e65t12e53r 89S64m60r68e31k

29. 1. 2014 17:56

No... máte blbé informace ;-DRv

1 1
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');