Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SR

Elev

11. 7. 2009 5:05
zadarmo, ci za penize?

pokud vim, tak se kdesi na netu povidalo, ze 60% zakonu se prebira z EU a za po odsouhlaseni LS to ma byt az 90%.  Navrhuju proto, aby se zakoupil jeden pocitac z vyprodeje, ten tech 60% zakonu schvali, pripadne nejaky novejsi abychom byli pripraveni do budoucna a k tomu prislusny software na schvalovani.  Software by mel mit generator nahodnych cisel, aby simuloval vuli lidi (parlamentu) a namatkove nejaky zakon neprijal. Myslim si, ze tohle reseni by bylo naprosto spolehlive a nedochazelo by k zadnym skluzum v odsouhlasovani prislusnych zakonu. ;-)

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 7. 2009 8:17
Re: zadarmo, ci za penize?

;-DR^

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

11. 7. 2009 0:44
Jeste podotek

V poslednich dvou odstavcich autor naprosto nesmyslne a nemistne predpoklada informovaneho a zainteresovaneho volice s vlastnim nazorem a pristupem k informacim v transparentnim prostredi. Nenapada me vetsi naivita ani okatejsi rozpor s realitou.

-

Formulace "národ politikovi dá ty nejlepší podmínky pro práci i osobní život" a "...narod bude ... sledovat jak si vede" me malem sestrelila ze zidle. Co to je za blabol? Cetl jste to po sobe??

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

11. 7. 2009 0:34
A neni to obracene?

Analogie s mravenistem je naprosto postavena na hlavu! Mraveniste bez kralovny neprezije, stat bez politiku ano - proste je nahradi jini (zhruba stejne urovne). Statem placeni politici jsou de facto nasimi zamestnanci, jejich ukolem je spravovat zemi (nikoli vladnout!) nasim jmenem tak, aby se v ni dalo byt. To oni maji za ukol slouzit nam, ne se nechat opecovavat jako mravenci kralovna.

-

Predpokladate, ze se za vic penez v exekutive zvysi kvalita procesu? Stalo se to uz NEKDY NEKDE? Jiste, za 30k CZK mesicne to kvalitni menezr delat nebude. 60 - 100 k pritahne karieristy (to mame ted). +500k mesicne vytvori celou novou vrstvu. "O rad vic" je, sorry, dementni napad.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

10. 7. 2009 20:29
Souhlasím. Zcela.

Platy poslanců, kteří rozhodují o miliardách a ovlivňují životy deseti miliónů, jsou na úrovni vedoucího oddělení středně velkého podniku. Odpovídající příjem by měl být přibližně o řád vyšší. Alespoň částečně by to přispělo jednak k jejich menší náchylnosti ke korupci a vysedávání v mnoha dozorčích radách a jednak k efektu "většího zájmu a síta" o pozici...Neplatí to sice automaticky a lineárně, ale alespoň krůček dobrým směrem by to byl... všechny osobní náklady na politiky tvoří opravdu nepatrný zlomek státních výdajů...

0 0
možnosti
ZK

SID09

10. 7. 2009 22:00
Re: Souhlasím. Zcela.

Zcela se pletete. Porovnáváte neporovnatelné. Podobný argument použijí dělníci, technici...... Také budou chtít "západní" platy, protože za ty stávající ani kuře už nehrabe. Všiml jsem si, že výkonnost nejvyšších pracovníků vůbec nemá přímou souvislost s platem. Dokonce si troufnu tvrdit, že nejhorší práci vykazovali ti nejlépe placení manažeři.  Příjem každého našeho poslance je  prakticky vyšší než  120 tis / měsíc a za to se u nás dá už žít. Přidáte li poslancům na platech - nebudou odvádět lepší práci. Vždyť to snad vidíte i v ostatních státech, kde mají příjmy vyšší. Všude je to stejná verbež.!!;-O 

0 0
možnosti
A

ac97c

10. 7. 2009 16:40
Mě nestačí udivovat tyhle kecy o závisti

Kdyby si ty peníze vydělávali v soukromé firmě, kromě socialistických rovnostářů s tím nikdo nemá problém. Ale potíž je, že prebendy, které si sami sobě schvalují a dostávají jsou ze státního rozpočtu, tedy i z našich daní. Ti, kteří mají plná ústa o  utahování opasků, jak na nic nejsou peníze, jak je třeba zvýšit daně, zavádět další poplatky, školné, naopak omezovat služby poskytované státem, zvyšovat nárokový věk na penzi atd. jak je potřeba zdaňovat lidi s vyšším příjmem (zatímco tyhle vyžírky to mají nezdaněné). Kážou sociální rovnost, solidaritu a přitom nejvíc hrabou z rozpočtu do vlastní kapsy. Když vidím jejich výsledky ve srovnání s prebendami, které za svou mizernou takypráci dostávají, hledání skulin, jak si ještě více nahrabat, je mě na zvracení. Tohle ovšem není závist(!), tohle je bezmocnost nad tím, jak se ztrácí miliony z rozpočtu, tedy i mé daně a přitom nikdo z přerozdělovačů nenese žádnou hmotnou zodpovědnost za svou činnost a nakládání se svěřenými prostředky.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

11. 7. 2009 7:48
Re: Mě nestačí udivovat tyhle kecy o závisti

R^

0 0
možnosti
O

owner26

10. 7. 2009 15:39
Úvaha pěkná, ale zcestná.

Nejde vůbec o to jak vysoký je plat politiků + různé náhrady.

Problém je v tom, že jde o veřejné peníze. Tedy o ty, které jsme různou měrou dali do společné kasy. Člověk zvlolený proto, aby pracoval pro "dobro" nás všech, si z té kasy bere pod různými záminkami víc, než na kolik má skutečný nárok. Ve zkratce to znamená, že kašle na pravidla a jen hrabe kde se dá.

Otázka pro všechny je, jestli člověka s takovými morálními "kvalitami" raději nenakopat do ...., než mu svěřovat budoucnost téhle země, kterou vyžírá.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

10. 7. 2009 15:33
Trochu se pletete

co jsem postřehl tak lidem nevadí posl.náhrady,ale to že jsou využívány na něco jiného.

Jeden si z nich našetří na bydlení(ČSSD) druhý platí vlastní manželce pronájem kanceláře(ODS).

0 0
možnosti
JK

regulator

10. 7. 2009 15:27
no tos v tom svym clanku vobjevil Ameriku...

 To jsme vubec nevedeli, dekujem za votevreni voci..............R^

0 0
možnosti
S

snegon

10. 7. 2009 15:23
Tak úplně nesouhlasím.

Je třeba si uvědomit, že lidé jsou k práci motivováni jednak výdělkem a jednak uspokojením z faktu, že jejich práce něco přináší společnosti nebo třeba jenom blízkým lidem... Na práci s mimořádným výdělkem se samozřejmě tlačí lidé pro které je prvá motivace důležitější než druhá.

Pokud budou výdělky politiků nekontrolované, budou na špičkových politických místech logicky jen vítězové nekompromisního boje lidí preferujících vysoké výdělky. V tom boji budou na vrcholu pokračovat, protože to je jediné co se naučili nebo co nezapomněli po cestě na zmíněný vrchol. Výdělky politiků proto měly být dobré, ale nikoli tak vysoké, aby stály za to lidem s nadprůměrnou výdělkovou motivací.

0 0
možnosti
SB

Stanley_51

10. 7. 2009 15:08
Souhlasím,ale...

Souhlasím s obsahem, ale.... naše politická scéna je z devadesáti procent tvořena lidmi, kteří jsou zadarmo drazí. Politiku využívají pouze pro zvýšení svého ega a pro vlastní obohacení. Pokud budou jako ti mravenci nebo včely pracovat pro blaho celku, potom ať mají odpovídající servis. O tom se ale u nás mluvit nedá, neboť skutečnost je opačná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 21,22
  • Průměrná čtenost 2659x
Každoroční změna věku je únavná.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy