Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IA

Lopušák

16. 7. 2009 17:21
chci svobodu pro sebe, ale pro ostatní ne

Hezký blog, i já chci cítit vítr ve vlasech při jízdě na motorce, ale až si rozbiju ústa včetně mozkovny, zaplatí to z vybraného zdravotného pojištění ti ostatní, kteří helmy nosí, tak proč se vzrušovat, že? Přístup pana blogera mi připomíná postoj některých nepřizpůsobivých občanů - já chci mít všechna práva, ale žádné povinnosti.

A to protiřečení - nechce mít za sousedy squattery od pana Kocába, ale ti přece také chtějí mít svobodu ve svém rozhodování kde bydlet, co dělat, komu jít na nervy, vždyť chtějí přesně to, co pan Anderle. 

Ani já nemám rád direktivní přístup, pojedu-li však zákrutami svého žití sólo, pak nemohu chtít výhody založené na principu solidárnosti.

Zajímalo by mě, zda z mých daní solidárně nehradím dávky v nezaměstnanosti.

Jo a ctít pravidla českého pravopisu asi autor taky nehodlá;-D.

0 0
možnosti
MI

Martinigue

15. 7. 2009 9:09
Velmi příjemné,

moc se mi to líbí!R^ Je to jedno z těch témat 'o kterých se nemluví', protože taková jsou nepříjemně pravdivá a čiší krutou realitou. A když do některého někdo udeří, ihned je pranýřován nebo zesměšňován ve smyslu 'takový názor přece nemáme mít' ... Všímá si vůbec dostatek lidí toho, jak podobných témat neustále přibývá? Jak daleko je asi doba, kdy všichni budou mít stejný názor, kupovat stejné boží a mluvit stejně o stejných věcech? Bude to demokracie 21. století ...

0 0
možnosti
IV

Hell2

15. 7. 2009 8:20
Díky, krásně napsané

Mluvíte mi doslova z duše. Proč má stát omezovat moje chování tam, kde mohu ublížit nanejvýš sám sobě? Mám na mysli třeba kontrolu zapnutých pásů v autě. Vede to potom k takovým absurdnostem, že člověk, který celý život kouří 50 cigaret a onemocní rakovinou, žaluje tabákový průmysl za újmu na zdraví a soud vyhraje. To jsme se už asi definitivně zbláznili a měli bychom se vrátit do jeslí.

0 0
možnosti
VM

Tramp_007

15. 7. 2009 5:05
A co teprve semafory

- to je teprv zasah do soukromi!

Myslim, ze to s tou pozou trosku prehanite. Ja se rozhodne nejak omezovan necitim (pminu-li takove prkotiny jako je zakaz prechazeni na cervenou).

0 0
možnosti
JN

palok59

15. 7. 2009 7:22
Re: A co teprve semafory

jenom poznámka - byl jsem na dovolené také na výletě v Káhiře - seděl jsem na prvním sedadle v autobuse a vůbec nepřeháním, když řeknu, že po pěti minutách se mi dělalo nevolno. Blinkr - neexistuje, plná čára není zeď, ti nejohleduplnější dávají na vědomí že chtějí provést nějaký manévr pouze houkačkou, červená na semaforu má pouze informativní charakter, že lze očekávat provoz z křižující ulice, motorka ověšená čtyřmi lidmi, řidiči souběžně jedoucích aut diskutující o čemkoliv, ..... stát se to v Praze, tak by po pěti minutách byla neprůjezdná a nemocnice plné. V Káhiře jsem za tři dny pobytu neviděl u silnice jedinou dopravní nehodu. 

0 0
možnosti
VM

Si0

14. 7. 2009 22:23
Pane Anderle, Vy si nevidíte ani na špičku nosu.

Ta bezpečnostní opatření (pás, helma) nejsou JENOM pro Vaši vlastní osobní bezpečnost. Uvědomte si, že zmírňují následky dopravní nehody, což je dúležité nejen pro Vás, ale taky pro ty, kteří tu nehodu zavinili. Trestní odpovědnost se vyvozuje zásadně podle následků. Jinak se bude posuzovat vina toho, kdo Vás zabil a jinak toho, který jen pohmoždil. A ten rozdíl může v konkrétním případě záležet jen v tom, jestli jste měl helmu či pás nebo ne. Takže TO NENÍ JEN NAŠE VĚC.

0 0
možnosti
A

aich

14. 7. 2009 23:34
Re: Pane Anderle, Vy si nevidíte ani na špičku nosu.

Tak to je přesně logika ovce, která potřebuje aby někdo pořád řídil můj život. Přečtěte si ještě jednou co jste napsal "nejsou JENOM pro Vaši vlastní osobní bezpečnost. Uvědomte si, že

zmírňují následky dopravní nehody, což je dúležité nejen pro Vás, ale

taky pro ty, kteří tu nehodu zavinili", na mě se vykašlete, ale vysvětlete mi proč se mám kvůli joudům kteří mě mohou zranit omezovat. Podle vás bych vůbec neměl vycházet z domu a když už tak v ,že 8-o8-o8-o

0 0
možnosti
V

veskawesi

14. 7. 2009 19:06
heeezkyyy

respect. spojeni "uzasne" levicove politiky (ne komunismu, ale nevim jak to vyjadrit jinak) lobbbinku korporaci a vzpominky na 2 sv. valku vytvorili z EU to, co je dnes. 60 let mirumilovny kontinent, vrcholne propojeni obchodu a volnosti pohybu. Ale posledni 2 dekady zaroven taky sesnerovana, zkostnatela, mekka, chudnouci spolecnost, ktera ztratila elan a schopnost udrzet se pred naporem jinych kultur.

Opravdu?

Jako vsichni potrebujeme nepritele, nekoho, vuci komu bychom se vymezovali. nas nepritel je ...imigranti? islam? pohodlnost? nedostatek vyzev? tezko rict

ale dik za jiny pohled a osvezujici na vec 

0 0
možnosti
MB

pointre

15. 7. 2009 6:33
Re: heeezkyyy

ano potřebujeme nepřítele. Je to smutné, ale protože člověk (jako druh) nemá přirozeného nepřítele, o to více jej potřebuje. Bohužel se tím dostáváme k tématu válka, ale v podstatě to je jen pokračování komunikace jinými prostředky, takže jev "sociální" . i se divím, že tento no war stav vydržel tak dlouho, historie mluví jinak.

0 0
možnosti
P

Paxa

14. 7. 2009 18:53
Výstižné, nekonvenční a důsledné. Bezva.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

14. 7. 2009 18:13
Bohužel

i podprůměrné bruselské vedení je několikrát lepší než vláda českých švejků. Nebo žijete na Novém Zélandě ??

0 0
možnosti
BH

BoboHml

14. 7. 2009 13:07
To že pojedete bez helmy či bez pásů,mi je jedno

pokud se při nehodě doopravdy zabijete jen sám,není mi ale jedno,že Vaše těžké zranění zaplatí všichni.Silně pochybuji,že odvádíte takové daně že si JIP,ARO předplatíte.

0 0
možnosti
JJ

Yurek

14. 7. 2009 18:00
Re: To že pojedete bez helmy či bez pásů,mi je jedno

nehodovost se výrazně zvýšila se zavedením bezpečnostních pásů. Nejbezpečněji by řidiči jezdili, kdyby byl povinně uprostřed volantu třiceticentimetrový ostrý hrot.

Jinak samozřejmě plácáte nesmysly - tohle se všechno dá ošetřit v rámci pojistného.Rv

0 0
možnosti
K

kattta

14. 7. 2009 12:55
Skvělý článek i název

 Karma!!!R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 21,09
  • Průměrná čtenost 2673x
Každoroční změna věku je únavná.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy