Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aktéři Mnichovské smlouvy také považovali za nejlepší nechat Hitlerovi Sudety a prezident Beneš se tomuto názoru "moudře" podřídil. Všichni víme, jak to dopadlo. Taktika Putina je stejná - salámovou metodou postupně z Ukrajiny ukrajovat. Myslet si, že když se mu ponechá příhraniční oblast s Ruskem je bláhovost. Příhraničními oblastmi se pak stanou další a další území.

0 0
možnosti

eee... Myslet si, že se spokojí s tím, když se mu ponechá...

0 0
možnosti

J38a24n 20R34á87ž

8. 8. 2023 18:04

Naturálně podaný nekorektní, ale v mnohém pravdy se dotýkající názor.

Dal jsem karmu!

2 0
možnosti

...... cvičný polygon po všech stránkách!,- testování výkonosti starých a moderních, sofistikovaných zbraní,- taktika - strategie, míra odolnosti, odhodlanosti a strádání,- síla a účinnost propagandy, jež podporuje válečné úsilí, probouzí motivaci a nadšení!,- testování hospodářství a ekonomik (včetně sankcí) ve válečných podmínkách, celospolečenské sociokulturní dopady! A z toho všeho plynoucí důsledky pro (geo)politiku obecně,- ideo principy, fundament národních států, vlivy, zájmy, vůdcovství, atd.,- ........ má to však jednu "malou vadu na kráse"!,- umírají při tom desetitisíce lidí

4 0
možnosti

Napsal jste do Kremlu, at toho nechají?

1 1
možnosti

Děkuji za článek, neříkám, že se vším souhlasím, ale připadá mi velmi zajímavý a podnětný, je to netuctový názor a vhled do té situace.

Dodávám:

- tento konflikt Rusko versus Ukrajina + Západ bude dlouhodobý

- zvítězí ten, kdo:

A) Je schopen přinést větší oběti, tedy Rusko, protože diktatura se na názor občanů na své utrpení neptá

B) Je schopen porazit druhého ekonomicky. To si myslíme o sobě, jenže místo toho pácháme ekonomickou sebevraždu Green Dealem, dotačním socialismem z Brusele, miliony paragrafů pro paragrafy a ne pro život, dovozem nezaměstnatelné populace třetího světa, lidskoprávním aktivismem a dalšími věcmi.

- jedinou šancí nad Ruskem dlouhodobě zvítězit je být ekonomicky silnější a nezávislí. Bohužel, ekonomicky jdeme z výše uvedených důvodů jen a jen dolů a jsme více a více závislí na dovozu surovin i technologií.

7 3
možnosti

Rusko je ekonomicky daleko slabší než EU a na změnu to rozhodně nevypadá. Rusko technologicky zaostává a je závislé na vývozu surovin. Nevím, že bychom jezdili v ruských autech, měli doma ruské televizory, ruské ledničky, pračky, PC atd.

4 1
možnosti
Foto

Kdyby vše bylo tak jednoduché. Ale není. Dříve byl u nás za rusáka označen každý z tehdejšího sojuzu. Po r.68 pak obzvláště, ne-li až ,,na kvadrát". Jistě i táta bří Kličků. Nakonec, i u nás býval mnohonárodí stát, který se rozdělil. Tím se stála i Ukrajina po rozpadu sojuzu. A dnes co. Opět je to směs tu vlastenectví, ale i nacionalizmu coby ,,hybná síla" konfliktu. ,,Zásluhy" Kremlu jsou nezpochybnitelné (!), ovšem ani ukr. oligarchové nejsou bez ,,zásluh". Ovšem dávno před r. 2014. Již od dob, kdy se Ukrajina po rozpadu soujuzu stala samostatným státem.Dnes se svět opět ocitl kdes na rozhraní, balancujícímezi studenou a horkou válkou, Ukrajina pak ,,nárazníkovým pásmem" v kterém se ovšem válčí. Doopravdy

2 1
možnosti

nesouhlasím s tím, že „u nás za rusáka označen každý z tehdejšího sojuzu“. kdo trochu znal historii, rozdíly delal. Např. se víc fandilo ve fotbale Dynamu Kijev nebo v hokeji Dynamu Riga (Balderis !) než moskevským klubům

0 0
možnosti

Agresorem na Ukrajině jsou rusáci. Ukrajinci brání svoji vlast. Být na straně putinovských rusákú je stejné jako být na straně hitlerovských nacistů. Rovněž Ukrajinci ba východě nechtějí být součástí Ruska. Mnozí z nich přestali mluvit rusky a začali mluvit ukrajinsky.

7 2
možnosti
Foto

Jasně, někdo kdo mluví celý život rusky najednou začne mluvit ukrajinsky a ještě v ruskojazyčném regionu. No to víte, že jo.

8 5
možnosti
Foto

Pokud se nic nezměnilo, na Ukrajině nebyla vyhlášena všeobecná mobilizace. Pokud jste se setkal s dezertéry, je škoda, že jste s nimi nedal řeč. To, že je Ukrajinec statný muž a je na našem území, to ještě neznamená, že se vyhnul boji. Příště se takového Vám podezřelého muže zeptejte, jestli se na něj vůbec vztahuje branná povinnost. Možná Vám řekne, že nikoli, protože tu je s manželkou a třemi dětmi. Pokud "odhalujete" dezertéry letmým juknutím na řidiče projíždějícího vozu, je třeba k obsahu Vašeho článku přistupovat tomu odpovídajícím způsobem.

11 0
možnosti

Branná povinnost se rovněž nevztahuje na studenty. Hádejte, jestli vzrostla poptávka po vzdělání a jaký je tam poměr mladíků?

1 0
možnosti

Ti co z Ukrajiny utekli pro sociální podporu směrem na Západ - jsou ti největší gaučoví vlastenci, kteří se neštítí ani u nás udávat české občany, kteří se jim nelíbí, nebo projevují málo obdivu k jejich vlasteneckému fanatismu.

4 7
možnosti

Já bych rád věděl, komu tedy ty české občany, kteřé projevují málo obdivu k Ukrajině, udávají.

V naší zemi jsou zcela legální například i veřejné akce, pro kterých lidé portestují proti podpoře Ukrajiny a provolávají svou podporu Rusku. Sice se mi to nelíbí (já fandím Ukrajině), ale ty akce nikdo nikomu nezakazuje.

Takže proruské a protiukrajinské postoje a názory jsou zcela legální.

Proč by někdo někoho udával za něco, co je zcela legální?

10 1
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 21,09
  • Průměrná čtenost 2673x
Každoroční změna věku je únavná.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy