- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Těsto jsem připravila z 200 g hladké mouky, 125 g másla, 1 lžíce octa, 1 vejce a 3 lžíce mléka
Těsto je třeba řádně promíchat, aby nebyly nikde kousky tuku a když je hladké, dá se aspoň na hodinu do lednice. Odložila jsem jej a získala čas na přípravu náplně.
Oloupala jsem jablka a nastrouhala nahrubo. Zbytky tvarohu jsem smíchala s cukrem, žloutkem a sněhem z bílku. Nakonec jsem si připravila z mrazáku kuličky rybízu.
Jelikož musím šetřit cukrem používám různá šidítka a snažím se propašovat všelijaké dobroty, co manžel nemá rád tak, aby to nepoznal. Takže třeba do závinu dávám místo strouhanky kokos, tentokrát jsem však použila müsli s ořechy a rozinkami.
Na vyválené těsto jsem nakladla vrstvu jablek, zlehka je pokecala tvarohem, přidala dvě hrsti müsli, které mělo nasát vlhkost a na závěr jsem posypala náplň několika kuličkami rybízu. A pak jsem to upekla a nechala vystydnout. Byla to příjemná změna, nebyl příliš sladký, ale do neděle skoro nevydržel.
Další články autora |
Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...