To musí být, žít tak v královské rodině

Nejsem divákem seriálu Koruna, ačkoli někdy třeba budu. Až se budu hodně nudit. Královská rodina byla dobře známá i v době našeho mládí, nikdy se nic neutajilo, a tak jsem ty "skandály" mohla sledovat v přímém přenosu.

Můj zájem byl tenkrát umocněn i tím, že jsme s Dianou byly vrstevnice, vdávala se o rok dříve a dnešní následník trůnu je přesně na den o rok starší než moje dcera, tak jsem se uměla vžít do pocitů, které jeho maminka mohla zažívat. Přesto všechno jsem to posuzovala spíš z lidského hlediska, přestože je celá rodina vlastně institucí.

V těch našich obyčejných rodinách jsme také mívali všelijaké problémy, které ovšem zajímaly jenom sousedku z přízemí, ta je ale stejně nevyřešila, tak aby si posílila vlastní sebevědomí ze svého nudného života, aspoň naše přešlapy připomínala ostatním v domě. Docela se mi ulevilo, když jsme dostali byt na sídlišti a já si mohla pozvat návštěvu, která nebyla prokádrována celým barákem.

Před lety se samozřejmě sledovalo, koho si vezme nynější král a zda je jeho budoucí dost vznešená, aby si ji vzít mohl, ale pozdější události mne utvrdily v tom, že už se to nejspíš tak docela neřeší. Ty tam jsou dnes dřívější vztahy skoro všech dětí královny, ty bezchybné jsou spíš jen v kategorii „pohádky“. Ale něco stejně vždycky pobaví, nyní zrovna kniha prince Harryho, z níž jsou publikovány útržky a jsou „šílenou senzací". Jako třeba „ponížení“, jehož se mu údajně dostalo od královny, které je popisováno v textu níže – cit:

Své babičce řekl, že Meghan velmi miluje a chtěl by si ji vzít za ženu. "Bylo mi ale řečeno, že tě musím poprosit o povolení, než ji požádám," sdělil. Královna mu opáčila krátce: "Musíš?", na což Harry odpověděl, že mu tak bylo řečeno. Následoval pro prince znepokojivý moment ticha, po chvíli ale Alžběta odpověděla: "Domnívám se, že musím říct ano."

A princ prý nevěděl, jak si to má vyložit!

Tak to já jsem taky ve dvaceti věděla, že svoji babičku musím o podobném úmyslu informovat mezi prvními, protože jsem věděla, že je můj nejbližší člověk a určitě mě bude podporovat. Bez ohledu na to, jestli byla nebo nebyla královna, v naší rodině měla také hlavní slovo. Ale kdyby řekla NE, stejně bych neposlechla, a tak jsem se toho slova nemusela bát. Nemohlo mě nijak ponížit.

 

Zdroj: https://www.extra.cz/harry-spini-pamatku-kralovny-byl-jsem-dospely-muz-babicka-me-ponizila-knoura-8b0e2

Autor: Alice Barešová | pátek 20.1.2023 13:45 | karma článku: 10,08 | přečteno: 344x
  • Další články autora

Alice Barešová

Mrkvové řezy

24.2.2024 v 18:35 | Karma: 13,63

Alice Barešová

Na co při tom ženy myslí

8.2.2024 v 8:16 | Karma: 17,35

Alice Barešová

Čas pro sebe

4.2.2024 v 11:42 | Karma: 10,94

Alice Barešová

Nezvaní hosté

21.1.2024 v 13:55 | Karma: 12,72

Alice Barešová

Tři na jednom pokoji

6.1.2024 v 16:25 | Karma: 23,10