
Alice Barešová
- Počet článků 184
- Celková karma 13,83
- Průměrná čtenost 452x
Alice Barešová
Škvarkové pagáčky

Kdo má rád „obyčejná jídla“, jistě si oblíbil i různé placky, které se dají vyrobit z těsta nebo brambor.
Alice Barešová
Mrkvové řezy

Máte rádi mrkvový dort? Já ano. Sice si to asi jenom namlouvám, ale když si ho dám, mám pocit, že je zdravý.
Alice Barešová
Tři pomazánky

Silvestr a chlebíčky patří tak nějak k sobě, k pití se musí zakusovat, proto se hodí i pomazánka. Anebo tři.
Alice Barešová
Občerstvení - namazaný chléb

Do neděle se dá stihnout tak akorát a může to být netradiční pohoštění. Musí se trochu odležet. Nejlépe jeden den a noc.
Alice Barešová
Oříškové hrudky

Někdo si vozí z dovolené suvenýry, já hledám inspiraci a pak ji využiji v kuchyni. Na suvenýry se práší, ale po dobrotách se jenom zapráší.
Alice Barešová
Drůbeží játra v sádle

Léto je moje oblíbené roční období, ale když už skončilo, užíváme si podzimní tradice. Loni jsem zavařovala houby, letos vymýšlím zase jiné experimenty.
Alice Barešová
Láska prochází žaludkem

Láska, to je to věčné téma, na které slyšíme a rádi si o něm čteme a při čtení taky trochu závidíme. Ovšem někdy zapomínáme, že lásku je třeba si hýčkat a já mám takový jeden osvědčený recept.
Alice Barešová
Čas dýní

Přišel čas dýní. Jsou nádherné, různých tvarů, hrají kouzelnými barvami a zkrášlují ponuré podzimní dny. Dýně slouží nejen k dekoraci bytu, vytváření ozdob našeho interiéru, či k vyřezávání.
Alice Barešová
Krůtí nudličky a mišmaš se zeleninou

Taky si chystáte jídlo do krabičky do práce? Já občas ano, ale dneska se mi do toho tedy dost nechtělo.
Alice Barešová
Kapustová polévka

Tak tento víkend byl poměrně plodný. Povedlo se nám najít nějaké houbičky, tak jsem zavařovala, smažila, dusila a zapékala, krájela a mrazila, až nakonec zbyly jen dva pravé hříbky a ty přišly do polévky.