- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pro přípravu pomazánek často používám elektrický sekáček nebo tyčový mixér, je to velmi jednoduché a v tom je krása i chuť. Pikantní pomazánku z rybích pepřenek připravuji z 1 balení rybích pepřenek (asi 150 g) a 1 tvarohu nebo pomazánkového másla. Do sekáčku nebo mixéru smíchám obě přísady, pak pár sekund mixuji a je hotovo. Pomazánku namažu na kousky chleba a ozdobím podle nálady okurkou, rajčetem, cibulovou natí, či bylinkami. Hodí se k svačině nebo večeři, ale vzhledem k tomu, že pepřenky jsou poměrně kořeněné, nedoporučuji pro děti.
Pomazánka ze sušených rajčat
Další jednoduchá pomazánka je ze sušených rajčat, která všem výborně chutná a používám ji na slané dorty. Připravuje se z naložených sušených rajčat a tvarohu nebo pomazánkového másla. S přidáním kapky vody se rajčata rozmixují a pak se smíchají s tvarohem. Pro zjemnění lze přidat lžíci majonézy, ale není to nutné, raději zjemňuji pár kapkami oleje, v němž byla naložená rajčata.
Rada: Při šlehání pomazánek se snažím o co nejjemnější konzistenci a na to mám takový fígl od kuchařů. Při šlehání se přidá lžička horké převařené vody. Musí se opravdu postupně, protože by mohla zřídnout příliš. Někdy stačí jedna lžička, někdy víc, je potřeba si to ohlídat.
Další články autora |
Pila, okres Karlovy Vary
3 891 000 Kč