- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Postup při přípravě podobné večeře je poměrně jednoduchý, nic složitého. Uvaří se vejce natvrdo, rozkrojí napůl, vydlabe se žloutek a půlky se mírně skrojí tak, aby se daly položit na talíř a neklouzaly.
Tohle je vlastně to nejtěžší, protože někdy se stane, že vejce nejdou dobře oloupat a tak se s nich stanou podivně otrhané útvary. Mně se to dnes také stalo, no, nezbylo než to zakrýt.
Z vydlabaných žloutků, špetky soli, lžičky hořčice a krémového sýra jsem udělala pomazánku. Vyšlehala jsem ji s pomocí metly a přidala pár kapek horké vody. Hezky se to vyšlehalo, pak jsem pomazánkou naplnila zdobící sáček a ustřihla konec. Pomocí sáčku jsem pomazánku umístila na vejce tak, aby vznikl okraj. Trochu jsem stříkla i dovnitř vejce. Nakonec jsem pomocí lžičky vložila kuličky kaviáru a vše pokladla na mísu se salátem a šunkou.
Umím to i lépe, ale je to jenom večeře. Místo kaviáru se na vejce mohou dát třeba plátky uzeného lososa, šproty, kousek sledě (matjesy), nebo cokoli vás napadne, pokud je to pikantní.
Další články autora |
Příční, Brno - Zábrdovice
3 950 000 Kč