Obložená vejce

Možná dnes bude bouchat šampaňské, u nás si dáme k večeři jen obložená vejce, která nejsou s pravým kaviárem, je jen falešný.

Postup při přípravě podobné večeře je poměrně jednoduchý, nic složitého. Uvaří se vejce natvrdo, rozkrojí napůl, vydlabe se žloutek a půlky se mírně skrojí tak, aby se daly položit na talíř a neklouzaly.

Tohle je vlastně to nejtěžší, protože někdy se stane, že vejce nejdou dobře oloupat a tak se s nich stanou podivně otrhané útvary. Mně se to dnes také stalo, no, nezbylo než to zakrýt.

Z vydlabaných žloutků, špetky soli, lžičky hořčice a krémového sýra jsem udělala pomazánku. Vyšlehala jsem ji s pomocí metly a přidala pár kapek horké vody. Hezky se to vyšlehalo, pak jsem pomazánkou naplnila zdobící sáček a ustřihla konec. Pomocí sáčku jsem pomazánku umístila na vejce tak, aby vznikl okraj. Trochu jsem stříkla i dovnitř vejce. Nakonec jsem pomocí lžičky vložila kuličky kaviáru a vše pokladla  na mísu se salátem a šunkou.

Umím to i lépe, ale je to jenom večeře. Místo kaviáru se na vejce mohou dát třeba plátky uzeného lososa, šproty, kousek sledě (matjesy), nebo cokoli vás napadne, pokud je to pikantní. 

 

Autor: Alice Barešová | sobota 28.1.2023 13:33 | karma článku: 14,56 | přečteno: 373x
  • Další články autora

Alice Barešová

Mrkvové řezy

24.2.2024 v 18:35 | Karma: 13,63

Alice Barešová

Na co při tom ženy myslí

8.2.2024 v 8:16 | Karma: 17,35

Alice Barešová

Čas pro sebe

4.2.2024 v 11:42 | Karma: 10,94

Alice Barešová

Nezvaní hosté

21.1.2024 v 13:55 | Karma: 12,72

Alice Barešová

Tři na jednom pokoji

6.1.2024 v 16:25 | Karma: 23,10