Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J27a17n 97S64v48a42t13e72k

22. 11. 2021 23:21

Ale netýká se to jenom úřadů. Zřejmě tyto zákony zná i počasí a rozhodlo se je také dodržovat. Jak jinak si vysvětlit, že se vždycky pokazí před víkendem a v pracovních dnech je hezky nebo že déšť obvykle přichází s koncem pracovní doby, když se těšíme, jak si užijeme volna?

Zdroj: https://alicebaresova1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779258

Dovolím si oponovat...

Počasí v našich zeměpisných šířkách a délkách se vyznačuje jistou pravidelností - přibližně se sedmidenní frekvencí. Občas to vyjde primově (o víkendu je hezky a prší ve středu a ve čtvrtek), občas to naopak schytáme. Tyto pravidelnosti jsou narušovány různými stavy, kdy dochází k posunu této pravidelnosti (jinak by to bylo pořád stejné), zejména vlivem nějaké té takové výše, která má v létě za důsledek krásné počasí (a jde o to kdy se zkazí a jaká amplituda na nás připadne o víkendech - hezké nebo deštivé počasí) a v zimě naopak inverzi (stálé počasí, které si my v nížinách nepřejeme a na horách si naopak užívají sluníčka - to zpravidla rozfouká nějaká fronta od západu a opět záleží, jaké počasí vyjde na víkend).

Čili ve skutečnosti jde o náhodu, na kterou "nadáváme", pokud déšť vychází na čas volna.

Mimochodem naše bývalá paní sekretářka vždy říkala, že si asi bude brát dovolenou tehdy, kdy si ji beru já - statisticky to vycházelo dlouhodobě tak, že při mé dovolené bývalo vždy hezké počasí. Přitom se stačilo zamyslet a vybrat si dovolenou spíše v srpnu, kdy je počasí méně pod vlivem malého letního monzunu (Medardova kápě, vždyť to znáte) a je tedy stálejší (rána jsou sice chladnější, avšak sluníčko stále pěkně hřeje). No a neb jsem si byl tohoto jevu vědom, bral jsem si významnou část dovolené spíše v srpnu. Ne vždy to ale fungovalo - v roce 2002 pršelo a pršelo, až to vyplavilo půlku Čech a nás téměř uvěznilo na chatě ve Vraném s ani ne ročním synem... Tehdy můj odhad stálého a pěkného srpnového počasí jaksi nevyšel...

1 0
možnosti
Foto

Taky jsem mívala radši srpen. A jedna moje kolegyně vždycky říkala, že ji pokaždé dovolená proprší. Jednou jsme si braly úplně ve stejný termín a dokonce jely do stejných hor. My jsme se chodili koupat a ji to zase proprselo. Nevím, čím to bylo. :-)

0 0
možnosti
Foto

J88a92n 96P98r74a92ž10á91k

22. 11. 2021 16:42

R^Je malo jistot, o ktere se muzeme v zivote oprit a Murphyho zakony patri mezi jednu z nich. I kdyz nekde jsem zaslechl, ze podle 614-teho Murphyho zakona plati, ze mali-nejaky Murphyho zakon zafungovat cirou nahodou v neci prospech, tak selze;-)

2 0
možnosti
Foto

No, možná tam taky hraje trochu roli zákon schválnosti. ;-)

1 0
možnosti

J55i55r53i 95T22i51c94h71y

22. 11. 2021 15:43

Pak je tu jeste jeden,parafrazuji dost neobratne: mnozstvi prace se navysi, aby vyplnilo dany cas.

0 0
možnosti

J75i89r23i 27T15i66c48h66y

22. 11. 2021 15:41

Pak je tu jeste jeden, parafrazuji dost neobratne: Mnozstvi prace se vzdy navysi, aby vyplnilo dany cas.

1 0
možnosti
Foto

Je jich hodně. Mám je ráda, protože jsou osvědčené. R^

0 0
možnosti

Ještě lépe však problémy byrokratizace vtipně popisuje kniha "Zákony profesora Parkinsona". Ač je napsaná v 60.letech minulého století a popisuje problémy britské byrokracie první poloviny 20.století, stejné problémy jsou tu dosud a platilo to i na komunistický režim.

Doporučuji Vám ji k přečtení.

2 0
možnosti
Foto

Ano, to děkuji. Určitě se po ní podívám. R^

0 0
možnosti

Víte, že Murphyho zákona nevymyslel Murphy, ale jiný muž stejného jména. Definoval zbytečnost našeho pachtění se po smyslu všech věcí, smysl tkví v nesmyslu.

Jinak prototyp ideálního úřadu odhalili již bratři Strugačtí v knize "Pondělí začíná v sobotu." Takový úřad produkuje právě tolik lejster, které dokáže sám vyřídit. Ideálně tedy nepřijme z venku žádné nové lejstro a ani žádné ven nepustí. No a nad tou rovnováhou ve VÚČAKO bdí "Velké kulaté razítko".;-)

0 0
možnosti
Foto

Ať už je vymyslel kdokoli, měl pravdu. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Za vše může Murphy. Nebýt těch zákonů, snad ani on by nevznikl. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Možná je ani nevymyslel, jen popsal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 15,49
  • Průměrná čtenost 455x
Někdy jsem kousavý glosátor, to mám asi po tatínkovi. Horší je, že dcera to má po mně a vnuk po ní. Na moji fotku zde třeba řekl: "Babi, ta je hrozná!"

Ráda píši o životě, postřehy z toulek, příhody i recepty.

Nejvíc mi vadilo, když o nás muži mluvili jako o slepicích. Pak vznikla moje Slepičárna ze života a už je mi fuk, co říkají. Tím jsem si to s nimi vyřídila. O zkušenostech s hubnutím je e-brožura Vydrž 12 týdnů  a časem přibylo pár neumělých veršů Srdce z pouti.

 

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy