- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Láska totiž prochází žaludkem. O víkendu je rozhodně moudré na to myslet a připravit svojí lásce nějaké ty dobroty. No a kdo nemá komu, tak by se mohl inspirovat k sebelásce a vybrat si.
U nás se většinou jí docela dietně, protože na kurzu hubnutí mě učili, že si mám všímat hubených, abych pochopila, kde dělám tu chybu. Tak jsem vždy pozorovala manžela, co jí a pije, abych taky zhubla jako on, protože má stabilní hmotnost i tvary (i když se mnou za ta léta taky něco přibral). Jenže on celý den nejí a pak se večer nacpe, zapije to pivem a jde spát.
A tak občas neodolám a když míjím libový bůček s tenkou vrstvou špeku, musím ho mít. V poslední době jsem si dovolila experimentovat a moc nám to chutnalo, tak experimentuji dál. Ale musím opatrně.
Experiment:
Zamíchám lžičku medu, lžíci oleje, trochu vody, 2 – 3 stroužky česneku, směs koření (asi je jedno, jakého) a všechno promíchám. Bůček omyji, kůži proříznu a utvořím na ní kostičky, pak lehce osolím a celý potřu tou marinádou. Vložím do pekáče, zbylou marinádu na to přidám, a ještě přihodím čtvrtky cibule (na dobrou šťávičku). Pak pozvolna peču a chodím se na to koukat. Když je upečeno, podávám s přílohou podle chuti. Hodí se ke všemu, například s bramborovým knedlíkem a špenátem, s bramborovou kaší, s brambory, noky, se zeleninou a třeba i jen s chlebem. Je výborný teplý i studený.
Podobným způsobem jsem vyzkoušela marinovat i kuřecí křídla, a to je úplná báseň. Marináda se určitě hodí na všechno, snad kromě ryb.
Tak snad vás to trochu inspirovalo…
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!