Láska prochází žaludkem

Láska, to je to věčné téma, na které slyšíme a rádi si o něm čteme a při čtení taky trochu závidíme. Ovšem někdy zapomínáme, že lásku je třeba si hýčkat a já mám takový jeden osvědčený recept.

Láska totiž prochází žaludkem. O víkendu je rozhodně moudré na to myslet a připravit svojí lásce nějaké ty dobroty. No a kdo nemá komu, tak by se mohl inspirovat k sebelásce a vybrat si.

U nás se většinou jí docela dietně, protože na kurzu hubnutí mě učili, že si mám všímat hubených, abych pochopila, kde dělám tu chybu. Tak jsem vždy pozorovala manžela, co jí a pije, abych taky zhubla jako on, protože má stabilní hmotnost i tvary (i když se mnou za ta léta taky něco přibral). Jenže on celý den nejí a pak se večer nacpe, zapije to pivem a jde spát.

A tak občas neodolám a když míjím libový bůček s tenkou vrstvou špeku, musím ho mít. V poslední době jsem si dovolila experimentovat a moc nám to chutnalo, tak experimentuji dál. Ale musím opatrně.

Experiment:

Zamíchám lžičku medu, lžíci oleje, trochu vody, 2 – 3 stroužky česneku, směs koření (asi je jedno, jakého) a všechno promíchám. Bůček omyji, kůži proříznu a utvořím na ní kostičky, pak lehce osolím a celý potřu tou marinádou. Vložím do pekáče, zbylou marinádu na to přidám, a ještě přihodím čtvrtky cibule (na dobrou šťávičku). Pak pozvolna peču a chodím se na to koukat. Když je upečeno, podávám s přílohou podle chuti. Hodí se ke všemu, například s bramborovým knedlíkem a špenátem, s bramborovou kaší, s brambory, noky, se zeleninou a třeba i jen s chlebem. Je výborný teplý i studený.

Podobným způsobem jsem vyzkoušela marinovat i kuřecí křídla, a to je úplná báseň. Marináda se určitě hodí na všechno, snad kromě ryb.

Tak snad vás to trochu inspirovalo…

S hranolkami
Tohle není marinované. Na to lákám o víkendu manžela, aby přišel domů.
A tohle nemá chybu. Knedlíček je domácí.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alice Barešová | pátek 6.10.2023 13:10 | karma článku: 12,71 | přečteno: 302x
  • Další články autora

Alice Barešová

Mrkvové řezy

24.2.2024 v 18:35 | Karma: 13,63

Alice Barešová

Na co při tom ženy myslí

8.2.2024 v 8:16 | Karma: 17,35

Alice Barešová

Čas pro sebe

4.2.2024 v 11:42 | Karma: 10,94

Alice Barešová

Nezvaní hosté

21.1.2024 v 13:55 | Karma: 12,72

Alice Barešová

Tři na jednom pokoji

6.1.2024 v 16:25 | Karma: 23,10