Langoše

Tak jsem si letos vyrazila na pouť a nestačila se divit, kam poskočily ceny za různé atrakce a cukrovinky. A taky langoše … Naštěstí má všechno moc energie, tak to radši nejím.

Kdo má langoše rád, musel si připravit minimálně 80 Kč, takže já jsem si to odepřela. Jednak jsem několikrát ochutnala v lázních na Slovensku a v Maďarsku, kde chutnají úplně jinak a když se mi zachce, mohu si je udělat sama. A daleko levněji.

Smíchám 500 g hladké mouky, droždí, sůl, vejce, kysanou smetanu (může být i jogurt nebo kefír).

Z přísad se uhněte těsto podobné konzistence jako je kynuté a pak vložíme do mikroténového sáčku, kde necháme 1 den odležet. Poté z těsta vytvarujeme tenkou placku a smažíme ve vrstvě oleje.

Tip: Těsto v sáčku v ledničce prý vydrží i týden. Nevím, u nás nikdy tak dlouho nevydrželo. A když tvaruji placku a udělají se v ní díry, tak ty jsou pak úplně nejlepší, krásně křupavé.

Nejraději mám langoše posolené a potřené vodou s rozetřeným česnekem. To je fakt lahůdka.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alice Barešová | středa 27.4.2022 12:19 | karma článku: 23,84 | přečteno: 1011x
  • Další články autora

Alice Barešová

Mrkvové řezy

24.2.2024 v 18:35 | Karma: 13,63

Alice Barešová

Na co při tom ženy myslí

8.2.2024 v 8:16 | Karma: 17,35

Alice Barešová

Čas pro sebe

4.2.2024 v 11:42 | Karma: 10,94

Alice Barešová

Nezvaní hosté

21.1.2024 v 13:55 | Karma: 12,72

Alice Barešová

Tři na jednom pokoji

6.1.2024 v 16:25 | Karma: 23,10