- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kdo má langoše rád, musel si připravit minimálně 80 Kč, takže já jsem si to odepřela. Jednak jsem několikrát ochutnala v lázních na Slovensku a v Maďarsku, kde chutnají úplně jinak a když se mi zachce, mohu si je udělat sama. A daleko levněji.
Smíchám 500 g hladké mouky, droždí, sůl, vejce, kysanou smetanu (může být i jogurt nebo kefír).
Z přísad se uhněte těsto podobné konzistence jako je kynuté a pak vložíme do mikroténového sáčku, kde necháme 1 den odležet. Poté z těsta vytvarujeme tenkou placku a smažíme ve vrstvě oleje.
Tip: Těsto v sáčku v ledničce prý vydrží i týden. Nevím, u nás nikdy tak dlouho nevydrželo. A když tvaruji placku a udělají se v ní díry, tak ty jsou pak úplně nejlepší, krásně křupavé.
Nejraději mám langoše posolené a potřené vodou s rozetřeným česnekem. To je fakt lahůdka.
Další články autora |
Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...