- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na oleji jsem zpěnila menší cibulku, přidala nakrájené hříbky, zaprášila hrstí hladké mouky, přidala tři brambory nakrájené na kostičky, nakonec na proužky nakrájenou čtvrtku hlávky kapusty. Vše jsem zalila hovězím vývarem, přidala i kousek masa z vývaru a pak postupně osolila, přidala dva větší stroužky česneku, ochutila gulášovou kostkou a provařila. Polévka byla sice dobrá, ale zdálo se mi, že by chtěla vylepšit, tak jsem přidala naběračku sladkokyselého láku na okurky, který mi zbyl ze zavařování. Tím se polévka ochutila a už to bylo ono.
Kapusta má pro organismus blahodárný účinek, je plná vitamínů i minerálů a v polévce je dobře stravitelná. Polévka je poměrně vydatná. 1 porce má cca 900 kJ, obsahuje 33 g sacharidů, 8 g bílkovin, 6 g vlákniny a 6 g tuků.
Nevím, jak to máte vy, ale u nás v okolí restaurace poměrně dost podražily, tak si občas vezmu něco s sebou do krabičky k obědu. Zítra to určitě bude kapustová polévka.
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!