Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Kolikrát se dá platit pomocí vygenerovaného QR kódu.

Ona totiž ta platba kartou není zdarma, ale je celkem dosti zpoplatněna.

https://www.comgate.cz/blog/ceniky-platebnich-bran-pozor-na-triky-a-bizarni-poplatky

https://dotypay.com/poplatky/#tabulka-poplatku

0 0
možnosti
Foto

Ano. kód vnímám a pokrok vítám.

0 0
možnosti
Foto

Naštěstí se mi to zatím nově nestalo, ale také mě irituje. pokud nemůžu platit kartou. Dobře napsáno, Alice

2 0
možnosti
JS

Po tísícíprvé a pořád stejný scénář. JÁ jsem si zvykla platit kartou, a vy se mi prostě musíte přizpůsobit. Cítím se diskriminována . A od původních hrdinských postojů: neumožníte mi platbu kartou? půjdu jinam! se dostáváme do situace kdy "s tím musíme něco udělat!!" Žádný zákon nikomu nenařizuje přijímat platbu kartou, a důvody jedno každého prodejce Vás vůbec nemusí zajímat.

3 1
možnosti
Foto

Asi jsem postižená ochranou spotřebitele. Zákon to sice nepřikazuje, ale ani nezakazuje.

0 0
možnosti
Foto

Zabývat se tím musíme hlavně my, přestaňme nakupovat tam, kde neberou karty. Úbytek zákazníky by je měl donutit karty začít brát. Přistoupíme-li na jejich hru a necháme se škubat jako ovce, tak nám to patří.

Vašek

0 0
možnosti
Foto

Ano tak nějak jsem to myslela.

1 0
možnosti
DR

Mám jiný názor, dodnes netuším co je na těch hloupých kartách tak strašně supermoderního. Poněvadž to nejsou jen platební, ale i různé věrnostní u toho či onoho a bůhví jaké ještě. Pokud bych je měl mít díky této šílené kartománii všechny stále u sebe, tak jich musím nosit tak nejmíň dvacet. Takže já jsem naopak rád, že se svět vrací zpátky do normálu.

1 1
možnosti
Foto

Věrnostní karty taky nemám v oblibě. A aplikace taky ne.

0 0
možnosti
LV

Podle vyjádření předsedy Svazu podnikatelů v gastronomii akceptovslo kartu v roce 2021 53 % gastronomických zařízení, v roce 2022 to bylo už 67 %. Nějak nevidím ten úbytek. Pokud vím, Vietnamci za modeláž nehtů, a vůbec za cokoliv, chtěli vždycky hotovost, a ti, kteří přešli na karty, u nich vesměs zůstali. V mém okolí nevidím ani jednu provozovnu, která by zrušila platbu kartou. Naopak například kamarád zmrzlinář zavedl letos terminály do všech svých stánků. Z toho usuzuji, že celé je to nafouknuta bublina. A protože se v tom tak vehementně angažuje Schillerová, vypadá to, že EET bude pro Anofert velké volební téma.

A užitečné koblihy samozřejmě ochotně odvedou černou práci.

4 1
možnosti
PR

P80a41v68e88l 54R69y88š65k87a

18. 7. 2023 13:13

Je to velký problém mít v peněžence dvoutisícovku? Jen tak pro jistotu?

0 0
možnosti
Foto

No, už si jí tam raději dám.

0 0
možnosti
Foto

Nejste ničí diskriminovaná, jen už se obchodníkům poplatky banky nevejdou do cen. A podle vašeho tvrzení by museli mít dvojí ceny: pro cash a kartu. Dávat to do souvislosti s EET je nesmysl, to už by tady ten problém byl dávno.

6 1
možnosti
Foto

Pokud by účtovali poplatek za platbu kartou ve výši, co platí bance, pak by to nebyly dvojí ceny.

2 1
možnosti
Foto

Na Sk do 5 euro neberú kartu a na trhu niektorí predajcovia chcú len hotovost, poplatky za výber hotovosti by banky účtovať nemali, ja som bola reklamovať a vrátili mi ich späť, pohrozila som, že zruším účty...

1 0
možnosti
Foto

Tak na trhu je to něco jiného. Ale v restauraci chci třeba platit Benefit kartou, kterou jinak nemohu vybrat a nejde to.

1 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 13,97
  • Průměrná čtenost 455x
Někdy jsem kousavý glosátor, to mám asi po tatínkovi. Horší je, že dcera to má po mně a vnuk po ní. Na moji fotku zde třeba řekl: "Babi, ta je hrozná!"

Ráda píši o životě, postřehy z toulek, příhody i recepty.

Nejvíc mi vadilo, když o nás muži mluvili jako o slepicích. Pak vznikla moje Slepičárna ze života a už je mi fuk, co říkají. Tím jsem si to s nimi vyřídila. O zkušenostech s hubnutím je e-brožura Vydrž 12 týdnů  a časem přibylo pár neumělých veršů Srdce z pouti.

 

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy