Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I65v59a46n44a 50L30a60n44c69e

21. 6. 2022 14:18

Jak by to mělo probíhat v takovém hyper nebo supermarketu? Neznáte složení a nebo ublížení na zdraví různých kosmetických přípravků a šamponů a barev na vlasy. Je tam tisíce a tisíce výrobků. Zárovenˇ se vyznat ve šroubcích a matkách, které jsou v železářství. Zárovenˇ poradit v zahradnictví, které rostliny se hodí do bytu, když máte doma žvíře, aby ho neožužlávalo. Potom poradíte, který nůž v domácích potřebách je nejlepší a dobře se s ním řeže a která mikrovlnka bude zákazníkovi vyhovovat. V auto doplnˇcích poradíte jakou baterii do auta a jaké pneumatiky jsou nejlepší, ve sportovních potřebách, jaký prut na jaké ryby a jaké pušky k honitbě, atd. atd.

Zákazník si musí udělat sám pro sebe na počítači průzkum a potom vyrazit a pokud to v hyper nebo supermarketu najde, tak si to vzít, protože tam většinou na prodavače nenarazíte. A pokud narazíte, tak prodavač není odborník, od kterého budete očekávat informace. Každý dělá všechno, takže těžko může být jeden člověk odborníkem na celý obchod.

Lidé, kteří prodávají elektroniku, tak ještě pracují ve foto lab, dělají fotky na pasy a řidičáky a nebo měří a stříhají látky. Popřípadě vašemu dítěti můžou propíchnout ouško a dát naušničku, protože tam je i zlatnictví. Kdo je odborník, kterého se můžete na něco zeptat? Tak v USA v obchodech v super nebo hypermarketech na ně nenarazíte.

1 0
možnosti
Foto

Základním předpokladem účiné ochrany spotřebitele je, že tento spotřebitel projeví alespoň elementární inteligenci, přečte si návod a zamyslí se selským rozumem. Pro informovanost spotřebitele se už toho vykonalo tolik, ale většina z ich nečte ani nutriční složení, natož aby se jím řídila. Celý systémochrabny se stává naprosot zvráceným. Například když ve výrobku existují standardní šrouby a matice, je spotřebitel ochotný apadnout výrobce za to, že nemá skladem všechny standardní šrouby a matice.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasim. System je uz velmi slozity. A uz se v tom asi nikdo nevyzna.

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 15,49
  • Průměrná čtenost 455x
Někdy jsem kousavý glosátor, to mám asi po tatínkovi. Horší je, že dcera to má po mně a vnuk po ní. Na moji fotku zde třeba řekl: "Babi, ta je hrozná!"

Ráda píši o životě, postřehy z toulek, příhody i recepty.

Nejvíc mi vadilo, když o nás muži mluvili jako o slepicích. Pak vznikla moje Slepičárna ze života a už je mi fuk, co říkají. Tím jsem si to s nimi vyřídila. O zkušenostech s hubnutím je e-brožura Vydrž 12 týdnů  a časem přibylo pár neumělých veršů Srdce z pouti.

 

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy