Jak si splnit sny

„Existují tři způsoby, jak muži dostanou to, co chtějí; plánováním, prací a modlitbou.“ —  George Patton

Včera jsem četla článek o tom, jak zbytečné jsou nevyžádané rady, tak si dovolím jen předat svou zkušenost, jak si splnit sny.

Všimla jsem si, že spousta lidí žije přítomným okamžikem a moc neřeší budoucnost. Jasně, mám k tomu někdy sklony taky, ale pokud mám období, kdy se mě zmocní pocit, že přešlapuji na místě a necítím se tak, jak bych si přála, nebo chci provést v životě nějakou změnu, tak si zrekapituluji situaci, zamyslím se a udělám si plán, kam se chci posunout.

Jako mladá jsem pořád plánovala, jenže tenkrát byl ještě namístě dlouhodobý výhled, zakládání rodiny, cíle byly daleko a strategii jejich dosažení bylo třeba řešit operativně podle aktuální situace. Paradoxem je, že třeba zaměstnání jsem vůbec nijak neřešila, zajímal mne jen osobní život a soukromé cíle. To ostatní se událo už nějak samo, i když to byla docela podstatná součást mého života, ale prostě se mi stala.

Snažila jsem se myslet pozitivně a nikdy si nepřipouštět, že by něco nebylo možné, i když se vyskytlo v životě mnoho překážek. Ale překážky jsou od toho, aby se zdolávaly, tak jsme je zdolávali všichni s veselou myslí a nadhledem.

Někdy ten život za moc nestál, byly chvíle velmi těžké a někdy jsou těžké i dnes, ale to jsou právě ty okamžiky, kdy je třeba posoudit, zda to nějak změnit nebo ještě vydržet. V období těch horších chvil je třeba naplánovat změnu, zapracovat na ní a pak už se jen modlit, aby všechno dobře dopadlo.

Vlastně je to jednoduché, i když …. někdy jsou to nervy, ale díky těmto způsobům dostanou nejen muži to, co opravdu chtějí. Jenom je třeba si správně definovat, co vlastně chceme, protože modlitbou za nekonkrétní a nesmyslná přání dochází ke zmatkům a plán se zmaří.

Zdroj citátu: https://citaty.net/temata/planovani/

Autor: Alice Barešová | úterý 18.10.2022 10:17 | karma článku: 9,87 | přečteno: 207x
  • Další články autora

Alice Barešová

Mrkvové řezy

24.2.2024 v 18:35 | Karma: 13,63

Alice Barešová

Na co při tom ženy myslí

8.2.2024 v 8:16 | Karma: 17,35

Alice Barešová

Čas pro sebe

4.2.2024 v 11:42 | Karma: 10,94

Alice Barešová

Nezvaní hosté

21.1.2024 v 13:55 | Karma: 12,72

Alice Barešová

Tři na jednom pokoji

6.1.2024 v 16:25 | Karma: 23,10