Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ne, jen si nacpat do auta spolujezdce, co taky jinak jezdí sám nebo nabrat sousedovic děti,aby jejich matka nemusela jet...já od dubna přesedlám na elektrokolo a do října z něj neslezu..auto přes zimu...

2 0
možnosti

V tomto režimu jsme do okresního města jezdili čtyři, ale museli jsme jezdit každý svým autem.

Já pracoval na tři směny (soboty, neděle volné), další pracoval v nepřetržitém provozu (2 dny ranní, dva dny odpolední, 2 dny volno, 2 dny noční atd.)

Další pracoval jenom na ranní směnu..od 8-16,30 a další měl libovolnou pracovní dobu (smáli jsme se mu, že do práce chodí jak do sokola).

A jak toto chcete skloubit?

Za komunistů bylo možné se s mistrem domluvit aby mohl chodit podle toho jak mu jede nějaký autobus.

V dnešní době nemožné...nevyhovuje vám to, odejděte, za branou čekají další, kterým to nevadí.

A také takto kapitalismu zlikvidoval autobusy na vesnicích, protože kolikrát se pracovní doba protáhla a nešlo se vymlouvat, že toho a toho jsem vzal do práce autem a on na mně čeká.

Zlatí komuisti, tam stačilo říci...nic mně do práce (z práce) nejede a mistr se musel snažit někoho sehnat.Dnes za nepřijití do práce je vyhazov.

1 0
možnosti

Lidi by chtěli jezdit autem jako v Americe, ale tam je benzín levný a poněkud vyšší platy. Mám dojem, že minim.mzda v USA je 300 kč na hodinu.

1 0
možnosti

Omezit spotřebu pohonných hmot?

Tak na tohle byly komunisti experti.Nebylo potřeba jezdit do práce auty, na všechny tři směny jezdily z vesnic autobusy.Tenkrát manželé pracovali buď ve stejném městě a nebo ve stejné fabrice, takže v rodině nebylo potřeba dvou aut.Auto se využívalo pouze o víkendech na výlety a nebo na ježdění na chaty.

Autobus z odpolední zajížděl do dalších tří vesnic, v poslední vesnici měl řidič místnost na přespání (starala se o ní paní v důchodu) a ráno bral lidi na ranní směnu.

Takže 100-120 lidí nemuselo do práce jezdit auty.

Když jsem po revoluci sháněl práci, tak se mně ve firmách ptali jak budu jezdit do práce.Když jsem řekl, že autobusem,(tenkrát ještě jezdily) tak mně nechtěli protože potřebují flexibilní lidi, aby se jim nevymlouvali, že z odpolední jim nic nejede (zeťák do dneška jezdí z odpolení o půlnoci nebo ve 2-3 hodiny ráno).Takže tímto kapitalisti zlikvidovali autobusy z vesnic a pak se všichni diví, že jsou v rodinách dvě auta.

Pokud to někoho zajímá, mohu napsat další příklady, sem by se to už nevešlo.

2 0
možnosti
Foto

Mate pravdu. Taky se setkavam s tim, ze nekdo nechape, ze nejezdim autem. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 13,63
  • Průměrná čtenost 452x
Někdy jsem kousavý glosátor, to mám asi po tatínkovi. Horší je, že dcera to má po mně a vnuk po ní. Na moji fotku zde třeba řekl: "Babi, ta je hrozná!"

Ráda píši o životě, postřehy z toulek, příhody i recepty.

Nejvíc mi vadilo, když o nás muži mluvili jako o slepicích. Pak vznikla moje Slepičárna ze života a už je mi fuk, co říkají. Tím jsem si to s nimi vyřídila. O zkušenostech s hubnutím je e-brožura Vydrž 12 týdnů  a časem přibylo pár neumělých veršů Srdce z pouti.

 

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy