Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Monokulturalista

18. 1. 2009 18:49
To snad ne

To snad ne. Kdo tomuhle demagogovi za takovou demagogii platí? Nebo pan autor je příklad tzv. užitečného blbce? Kdo ví. Hlavní je, že pan autor plácá a vyvozuje jen z tzv. hokejové křivky. Když si dáte na bok (písmeno L naležato) hokejku, bude dlouho nic nic (rovná linie) a na konci náhlé zvýšení. No a pan autor ukazuje jen to konečné zvýšení, ta předchozí část hokejky ho nezajímá. A ta předchozí část popisuje minulá staletí. A v minulých staletích a tisícíletích se celkem pravidelně střídaly (malé) doby ledové s teplejšími obdobími - ještě za Vikingů bylo Grónsko zelené a obdělávatelné, někdy v 17.stol. Temže v Londýně každou zimu zamrzala (nyní ne).Příkladů je mnohem víc. http://www.mustwatch.cz/film/global-warming-or-global-governance

0 0
možnosti

Alexander Mikoláš

18. 1. 2009 20:13
Re: To snad ne

Jednak tu metaforu používáte špatně. Ta pointa je právě v tom, že 'ta hokejka' byla předtím tak dlouho rovná. Tady máte graf vývoje teplot za posledních 1000 let (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/1000_Year_Temperature_Comparison.png) Posledních 40 let je za tu dobu nejteplejším obdobím.

A Grónsko zelené a obdělávané skutečně nebylo. 

To je ale všechno irelevantní. Samozřejmě, že dochází k přirozeným výkyvům a cyklům. Ale ty výkyvy mají vždy nějakou příčinu - solární variaci, Milankovičovy cykly, vulkanickou aktivitu nebo změny v oceánském proudění. Co je tedy tou příčinou nyní?

0 0
možnosti

Monokulturalista

31. 1. 2009 18:32
Re: To snad ne

Kdo vás platí? Nebo jste jen  tzv. užitečný blbec?

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1197x
Student práv na Islandu uprostřed krize.