Seniory trápí hlavně samota

Je zajímavé jak mladá generace nadává na generaci starší a vůbec je nezajímá, že jednou budou v obdobné pozici. Téma stáří je velmi zajímavé a měli bychom na něj nahlížet s respektem a ne s nafoukaností nám mladších vlastní.

Znepokojuje mě postoj společnosti k seniorům. Mají stále mezi námi místo, a zejména my mladí bychom měli využít jejich zkušeností a učit se od nich.

Seniory v dnešní době netrápí to, že nemají místo v MHD, nebo že se na ně v obchodním domě lidé dívají s opovržením.  Také bych nerad  používal známá fakta jako zdraví nebo finance. Seniory trápí to, že jsou sami. Každý člověk během svého života byl obklopen skupinou lidí. Ve škole, v práci, a jakmile vypadnete z tohoto sociálního prostředí, tak vám chybí.

Komunikace je tedy v tomto věku velmi důležitá a té se jim nedostává. Mladší generace je zahlcena moderní technologií a na starší lidi jim čas nezbývá. Přitom by se toho tolik mohli naučit, oboustranně. Mladí by mohli seniorům díky moderní technologii poskytnout informace z nové doby, protože je důležité, aby senioři dostali správné informace, jelikož informací je kolem nás plno a je velmi těžké pro člověka v pokročilém věku se v nich vyznat. Přitom by spolu mohli konverzovat, protože každý se potřebuje čas od času vypovídat a sdělit někomu své pocity.

Je důležité na generaci seniorů nezapomínat a věnovat se jim, protože oni jsou ta studna vědomostí a historek. Vždy se nejlépe naučíme věci od jiných, zkušenějších. Je tedy dobré mít na paměti, že tato skupina lidí existuje a bylo by dobré, abychom si na svoji babičku nebo dědečka vzpomněli dříve než bude pozdě.

Autor: Ales Urban | pondělí 9.3.2015 9:35 | karma článku: 21,72 | přečteno: 887x
  • Další články autora

Ales Urban

Jihlava PRO sociální II.

26.3.2018 v 9:33 | Karma: 5,56

Ales Urban

Jihlava PRO sociální

5.3.2018 v 10:04 | Karma: 10,16