Proč?

Některé skupiny lidí se nedokáží adaptovat a zapojit se do společnosti i několik let, ale jiné to zvládnout. Proč tomu tak je?

Senioři, kteří několik let pracovali ať už ve fabrikách nebo ve stavebnictví nemají téměř žádný důchod. Když už nějáký mají tak se tu objeví skupina lidí, kteří je o něj připraví.

Potom jsou tu lidé, kteří třeba celý život nepracují, anebo jen nárazově. Tento stav jim asi vyhovuje. Všichni dobře víme, jak je to s jejich životem. Výmluvy, že nedostanou práci, asi z něčeho pochází. Za ty roky si mohli svou situaci zlepšit. Je, zde mnoho organizací, které jsou zřízeny na ,, etno byznys" a realita je taková , že se dosud nedokázali, za tu dobu co tu žijí, začlenit do majority obyvatelstva. Žijí tu již několik století a stále se jim to nedaří. Proč?

 Podívejte se na jiné menšiny, které tu  jsou. Vietnamci jsou, zde několik desítek let a jak se adaptovali. Podnikají a i pracují jako jiní ve fabrikách. Najdou se vyjímky,obchod s drogami, ale většina pracuje a dokázala se začlenit. Jejich děti u nás patří k nejlepším žákům ve školách, kam docházejí, na rozdíl od těch druhých. A váží si toho, že mohou studovat.

Proč se podporují formou dávek a ne formou práce? Proč se nepodporují více rodiny s dětmi a senioři, kteří celý život pracovali? 

 

 

 

 

Autor: Ales Urban | čtvrtek 23.4.2015 14:33 | karma článku: 25,27 | přečteno: 837x
  • Další články autora

Ales Urban

Jihlava PRO sociální II.

26.3.2018 v 9:33 | Karma: 5,56

Ales Urban

Jihlava PRO sociální

5.3.2018 v 10:04 | Karma: 10,16