Politika jako slovo zakázané.

Každý říká, že politika je zlá, že je to slovo zakázané. Politika je všude. Moudrý Aristoteles prohlásil, že člověk je tvor politický. Už když začneme chodit a něco od našich rodičů chtít tak je to politika, jelikož mi něco chceme a protistrana také. Vyjednáváme a to je součást politiky. Jak je tedy možné, že člověk nenávidí politiku?

 

Bohužel slovo politika ztratilo obsah. Lidé si již pod slovem politika nevybaví politiku, ale pouze danou osobu. Je jedno z jaké politické strany je, ať už z tradiční nebo jakéhokoliv uskupení.Tradiční strany udělaly velkou chybu, že dovolili vzniku takových to uskupení, které tvrdí, že nejsou politické a ještě více dávají zapomenout významu tohoto slova..

Slovo politika vyvolává v lidech spojitost s lobisty, kteří hájí svůj byznys a s tím člověkem (politikem), který se ozve lidem jen když jsou volby. Ten člověk (politik) propracovaným marketingem, a líbivými hesly bez obsahu, kterých za dobu od vzniku ČR vzniklo nespočet se vnuti ostatním lidem, Tvrdí, že hájí zájmy lidí. Ve skutečnosti to jsou však jeho zájmy, které lidem pouze vnutil. Po volbách lidé procitají, jelikož již jim nikdo nic nedává, ale spíše bere, a proto jsou lidé znechuceni jenom při vyslovení slovo politika .

Je tedy důležité navrátit lidem význam slova politika jako pozitivní a díky tomu se bude více mladých zajímat o politiku. Občanská angažovanost vzroste a tím méně bude lobistů a jiných.

Věřím, že lidé se již párkrát spálili, ale je potřeba přivést novou, nezkaženou krev, která toto dokáže a lidem navrátí důvěru.

Autor: Ales Urban | pondělí 23.2.2015 19:51 | karma článku: 6,54 | přečteno: 258x
  • Další články autora

Ales Urban

Jihlava PRO sociální II.

26.3.2018 v 9:33 | Karma: 5,56

Ales Urban

Jihlava PRO sociální

5.3.2018 v 10:04 | Karma: 10,16