Neziskové organizace

Máme v ČR dostatek neziskových organizací? Je stále ještě dobrá cesta mít nepřeberné množství neziskových organizací? 

Bohužel mnoho neziskových organizací existuje na základě zisku, ano zní to divně, ale třeba neziskové organizace v sociální oblasti existují jenom proto, že si vytvářejí klientelu uměle. Existuje mnoho programů, projektů těchto organizací ne za účelem pomoci uživateli, ale jeho zavázání se na projekt a díky tomu organizace mohou žádat o dotace jak od města, kraje či MPSV.

Jsou organizace, které mají smysl, ale bohužel v ČR se tato myšlenka zvrhla a existuje nepřeberné množství organizací, které existují jenom na dotacích. Proč se více nepodporují svépomocné organizace?

Bohužel se mezi lidmi ve velkých městech vytratila solidarita, vždyť na uspořádání dětského dne pro děti není potřeba existence neziskové organizace. Stačí, aby se lidé mezi sebou domluvili a uspořádali tento den. Na vesnicích tato solidarita ještě je, ale je otázka jak dlouhou to vydrží než se i zde objeví nějaká organizace, která to zařídí.

Bohužel se lidé, díky moderním technologiím a dobou stávají línějšími a zhýčkanějšími. Ano, podpora je důležitá, ale sociální narkomanismus je zhoubný jak pro společnost, tak pro stát.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ales Urban | středa 29.4.2015 11:27 | karma článku: 19,36 | přečteno: 685x
  • Další články autora

Ales Urban

Jihlava PRO sociální II.

26.3.2018 v 9:33 | Karma: 5,56

Ales Urban

Jihlava PRO sociální

5.3.2018 v 10:04 | Karma: 10,16