Mladí a politika

Motivuje mladé angažovat se v politice za účelem kariéry? Mladí lidé jsou sice inovativní, ale nejsou zas takovou zárukou kvality jak by se mohlo na první pohled zdát. Slibují sice přínos nových nápadů, nových řešení, mladický nadhled a návrat ideálů. Bohužel ne vždy se jim to podaří.

     Práce v politice mezi mladými je vnímána jako boj ,, o koryta" a ne jako práce nebo služba státu. Již jsem se v jednom ze svých příspěvků zmiňoval, že lidé jsou slovem politika znechuceni a tak i mládež k tomuto přistupuje laxně, bez angažovanosti. Je tedy zajímavé jak strany získávají své mladé přívržence, když většina z nich nerozlišuje pravici od levice, ale nechá se zmást jen mediálním obrazem. Přesněji novodobým politickým marketingem, který útočí ze všech stran.

    Mladí, kteří se mohou realizovat v politice se často setkají se syndromem vyhoření. Angažují se, zapojují, ale stále se jim nedává ten správný prostor a tím pádem ztrácí ideály se kterými do toho vstupovali. Když několik let musíte čekat, než na Vás přijde řada, tak už mladý nebudete a začnete se ohlížet jinde. To je jeden z důvodů proč jsou na politické scéně stále ještě ,, matadoři", kteří se drží , aby je mladí nepředběhli. Potom je tu ještě jeden problém a to opačný, kdy se mladému dá šance příliš brzo a on je opojen mocí z příliš rychlého růstu své kariéry, začne tedy s vlky výti a zároveň s nimi péct.

      Mladých lidí je plno a politickým stranám stačí jenom přesně definovat co jim mohou nabídnout a jak se mohou angažovat, možná potom kdy přijde obměna generací tak se něco v politických kruzích změní. Potřeba motivace nejenom tím, že bude muset mladý čekat to je správné řešení, které by strany měli využit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ales Urban | úterý 17.3.2015 15:38 | karma článku: 6,19 | přečteno: 269x
  • Další články autora

Ales Urban

Jihlava PRO sociální II.

26.3.2018 v 9:33 | Karma: 5,56

Ales Urban

Jihlava PRO sociální

5.3.2018 v 10:04 | Karma: 10,16