Máme právo měnit názor

Co je to názor? Názor dle mého je to co mě prezentuje před veřejností verbální formou, dle něho si můžeme získat sympatie nebo antipatie lidí. Názor by měl být především pevný. Proč?

Protože, kdo nemá pevný názor a lehko ten názor mění a hlavně často tak to je člověk, který je buď slabý a tím pádem lehce manipulativní nebo je to člověk vypočitatelný, který dokáže využít svůj názor k manipulaci a hry s lidmi. Když se tak zamyslím tak se dají názorem velmi snadno ovládat lidé a to velmi pěkně a silně, jednoduše jdou z nich udělat ovce, které budou následovat svého pastýře. Myslím si, že ve světě je plno ovcí co se nechává ovládat pár pastýři.

Když člověk mění názory tak tedy budiž, ale zde je to za účelem nezprotivit se ostatním a být za dobrého v každé situaci. Bohužel někteří jsou velmi prokouknutelní, jelikož neumění hrát a tím pádem jsou čitelní. Proto se ptám, proč tomu tak je? Protože žijeme v 21. století a to je jednoduše století, kdy musí člověk mít více jak dvě tváře, aby přežil v této džungli. Takže jednoduše ,,Chceš-li s vlky býti, musíš s vlky výti“ a tím pádem je jednodušší a pohodlnější změnit názor než mít svůj a tím pádem vynakládat velké množství energie na obhajobu, jelikož jinak z něj bude vyvrhel. Lidé si říkají, že je to přebytek z doby komunistické, ale bohužel si myslím, že tomu tak není, jelikož dříve byla menší svoboda slova, než je tomu dneska a lidé se projevovali více než dnes, můžete namítnout, že to lidé dělali, aby oponovali režimu, ale to je váš názor a já ho respektuji.

Měnit názor může každý a má na to právo, ale musí si za svým názorem pevně stát a umět si ho obhájit. 

Je na každém z nás jací budeme a jaký názor budem zastávat, ale člověk by měl být svůj, nic nehrát. Vůbec nezáleží na tom jak kdo vypadá, ale jak se chová a jaký názor zastává. Respektuji jakýkoli názor od kohokoliv, ale ten kdo ten názor prezentuje by si ho měl umět obhájit, jelikož potom jde lehce poznat, zda je to jeho názor nebo je to názor od někuď převzatý.

Přece jen jsme mládež 21. století a to je století kopírovat a vložit, cizí názory množit.

Autor: Ales Urban | neděle 22.2.2015 17:28 | karma článku: 7,61 | přečteno: 357x
  • Další články autora

Ales Urban

Jihlava PRO sociální II.

26.3.2018 v 9:33 | Karma: 5,56

Ales Urban

Jihlava PRO sociální

5.3.2018 v 10:04 | Karma: 10,16