Už EU pochopila jak je to s naší solidaritou?

Jsem rád, že opět mohu být hrdý Čech, který sám nabízí pomoc a je aktivní v době krize a potřeby. Nikdo nás do solidarity nemusí nutit a vyžadovat ji po nás jako něco co odmítáme. My solidaritu neodmítáme ale vnucovat ji nechceme. 

Jsem opravdu rád jak se k válce na Ukrajině postavila naše vláda a dá se říci většina z nás. Mnozí pomáhají tak, že o nich není vůbec vědět (což je většina) a někdo u toho musí být viděn a dělat si reklamu ale ani to neodsuzuji, protože pomoc je pořád pomoc. 

Jsem opravdu hrdý, že se můžeme prezentovat naším přístupem k tomu co se děje a neděláme to s tím co z toho budeme mít. Je to solidarita upřímná, srdečná a hlavně masivní. Takto si představuji, že by měla solidarita ve své podstatě vypadat. Není to nic nuceného a vynucovaného. Je vidět, že se dokážeme semknout a pomáhat když je to opravdu třeba. Odhodily se obavy co nás to bude stát a nespekulujeme jestli je to pro nás výhodné nebo ne. Děláme to pro lidi postižené válkou a pro lidi kteří jsou nám svou náturou blízko. 

V tom vidím ten největší rozdíl, solidarita upřímná a solidarita nucená povinná do které nás tlačila EU. Nyní snad všichni vidí, že náš národ není daleko sociálnímu cítění a je ochoten skutečně a upřímně pomáhat bez nějaké vyčůranosti. Stejně tak je dobře, že se i naše vláda prezentuje v tomto jako ta která žádá co nejtvrdší sankce a je v tom velice proaktivní. Pochopí nás západní Evropa? Pochopí, že ve skutečnosti nejsme ti kteří odmítají pomáhat a ti kteří jsou zapšklí východní Evropané? My máme jen zájem pomáhat skutečně a ne falešnou humanitou různým migrantům kteří se nejdou začlenit ale jdou hlavně čerpat a vysávat to o co se vůbec nezasloužili a zasloužit ani nehodlají. 

Věřím i v to, že naše solidarita neskončí s posledním výstřelem na Ukrajině a budeme v ní pokračovat nadále. Jsme schopni udělat ještě více, než do teď a i v to věřím. Věřím, že jsme schopni i pojmout daleko více lidí postižených válkou a klidně jim poskytnout krom dočasného azylu i případné české občanství pokud zde budou chtít sami zůstat. 

Tak ještě jednou díky všem kteří pomáhají nebo pomáhat budou včetně naší vládě a jejímu postoji. 

Za mě toto je milá Evropo skutečná a srdečná SOLIDARITA a takoví jsme my Češi ve skutečnosti. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Szabó | čtvrtek 3.3.2022 8:44 | karma článku: 26,33 | přečteno: 606x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

14.8.2022 v 14:57 | Karma: 29,09