ODS - boj o přežití ???

Důvodem tohoto soumraku nad ODS se může totiž stát ohlášení pana Klause ml., který ohlásil založení nového politického subjektu po prázdninách v jehož čele stane. Jméno zatím neznámé.  (ještě přidal slib zhubnutí o 5kg)     

Co od založení tohoto subjektu můžeme očekávat?

Vše co napíši jsou jen mé subjektivní pocity z dění na politické scéně a moje odhady nepodložené žádnými přesnými fakty.

ODS - může nastat odliv politiků napříč celým jejím spektrem. Pan Klaus ml. (VKML) má po celé republice své podporovatele, politiky z ODS, kteří díky tomu, že ho podporovali nedostávají tolik příležitostí a názorově jsou blíže jemu, než panu Fialovi. Lze tedy odhadovat, že nastanou odchody z ODS, která neztratí jen politiky ale i dost voličů. Může a nemusí dojít k tomu, že ODS se dostane do pozice TOP a Starostů a bude bojovat o vstup do poslanecké sněmovny. Mnozí politici z ODS neskrývají svoje sympatie k VKML a k jeho názorům.

Co může následovat dále?

O své politiky a voliče se ale budou muset obávat i jiní. Mám na mysli část politiků a voličů ANO nespokojených s Babišem a jeho diktátorským systémem politiky. Ve střehu bude muset být i Okamura a jeho SPD, kde může zůstat jen takové to tvrdé jádro neboť politika VKML zahrnuje odborně mnohem větší spektrum z politiky, než je migrace a prosazení referend. O své politiky se asi nemusí bát Piráti ale u voličů bych už to viděl trochu jinak. Ti se mohou v některých politických tématech více blížit k myšlenkám VKML (hlavně školství a některá další blízká témata). ČSSD se zřejmě nemusí bát o politiky vůbec a u voličů těžko odhadovat.

Na rozhovoru s VKML se mi líbilo několik věcí.

Mluvil velice korektně a neshazoval žádného politika z ODS. Nikoho neočerňoval a nedal závdavek nikomu se po něm vozit. 

Dal jasně najevo, že chce do politiky i lidi z veřejnosti a to nejen elity ale i lidi obyčejné, žijící běžný život.

Jasně řekl "ano chci stanout v čele tohoto subjektu" a nehrál žádnou komedii. 

Nechce se zaměřit jen na jistý okruh voličů.

Zatím jsou problémem finance, což také přiznal a teprve se hledají podporovatelé.

 

Tolik asi k tomuto tématu z mého pohledu. Budu zvědav jak moc se přiblížím svým nynějším odhadům. Pokud by se mé odhady potvrdily, tak si tipnu volební preference v dalších volbách, které by se klidně mohli pohybovat kolem 20% a zároveň si tipnu i ODS 6-8%. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Szabó | úterý 9.4.2019 6:10 | karma článku: 25,50 | přečteno: 781x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

14.8.2022 v 14:57 | Karma: 29,09