Momentální královna fake news- ČT.

To, že je vysílání diskusních pořadů velice často jednostranné se všeobecně ví. Moravcův kult vybraných lidí je také znám, stejně jako jeho slovíčkaření, skákání do řeči a manipulace. Dnes ale o dezinformacích ve zpravodajství

 

Začalo to minulý týden kdy Český rozhlas přejal informaci z Bakalova deníku o pravděpodobném zastavení trestního stíhání premiéra Babiše. Dlouho na sebe nenechala ale čekat ani ČT a veřejnost začala balamutit o tom, že k tomu pravděpodobně došlo.

Jak může údajně seriózní veřejnoprávní televize šířit bulvární zprávy bez ověření skutečnosti? Začala v lidech vyvolávat pocit, že jde o ovlivnění státního zástupce Babišem či Zemanem a jeho změna názorů je krajně podezřelá. Takto nechala ve svých zpravodajstvích mluvit opoziční politiky, jim nakloněné politology či právníky a nechala vyvolávat v lidech pocit, že je zde konec demokracie a podobné nesmysly. Mnozí dále v těchto zpravodajstvích i volali po tom aby státní zástupce Šaroch byl hnán k zodpovědnosti za to že stíháni zastavil. 

V diskusních pořadech dostávali slovo hlavně lidé, kteří se jen snažili veřejnost vyburcovat k nějakým protestům a vyvolávat v lidech pocit nebezpečí ohrožení demokracie. Ještě dnes mnozí lidé, mnozí diskutéři a mnozí panikařící lidé volají po spravedlnosti. 

Drazí lidé zkuste si zachovat chladnou hlavu a trochu přemýšlet a snažit se dobrat pravdy. 

Babiš je stále trestně stíhán, tedy i dnes v tuto hodinu. 

Další dezinformační bombou bez vysvětlení se staly pondělní události kdy odvysílala vstup reportéra Jiřího Hynka, který ve svém vstupu několikrát jasně a zřetelně označil  Babiše   "jako bývalého premiéra ". Nezasáhla ani moderátorka paní Světlana Witowská. 

Bohužel i když sem dám odkaz - https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/219411000100902/

Nebudete si to moci ověřit neboť v čase 9:53 až 11:28 uvidíte pouze: TATO ČÁST POŘADU NENÍ V IVYSÍLÁNÍ DOSTUPNÁ. NÁSLEDUJÍCÍ ČÁST POŘADU BUDE ZA OKAMŽIK PLYNULE PŘEHRÁNA. Je toto opravdu to co si od veřejnoprávní televize představujeme? 

Je tedy Babiš stále premiérem nebo není? Má snad ČT informace o kterých ví a nechce je říci veřejnosti a nebo je to jen " přání otce myšlenky" ????

Jestli toto není dezinformace tak už opravdu netuším co dezinformací lze nazvat. Doufám, že se to dozvíme v novém pořadu ČT  o dezinformacích, hoaxů a fake news a toto se tam bude probírat jako první. Nebude já vím. Vyvolení jediného správného názoru se totiž nikdy nemýlí. 

Elfové o těchto dezinformacích mlčí také. :-))))

 

Autor: Aleš Szabó | sobota 7.9.2019 22:22 | karma článku: 48,47 | přečteno: 19279x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

14.8.2022 v 14:57 | Karma: 29,09