KRATCE - rozdílný přístup miliardářů

I Česko má své miliardáře a jejich chování se liší i v této době. Jsou to také jen lidé a mají rozdílné přístupy k situaci ve které jsme. Všiml jsem si zatím jen dvou o kterých se mluví. 

Nechci rozebírat jejich počínání svým pohledem ale pouze poukázat na to co mě přišlo zajímavé.

Mnohými nenáviděný Kellner (podnikání v Rusku a Číně) celkem brzy zareagoval a zajistil pro náš stát zdravotnický materiál právě v té Číně v hodnotě 100 milionů. Přesto se ihned našli kritici co mu vyčítají jeho podnikání právě v té zemi kde mimo jiné také podniká a dočetl jsem se ze strany opozice názory, že si kupuje vlastně jen odpustek a vylepšuje PR. 

Včera jsem si všiml druhého příkladu. Opoziční mecenáš a podporovatel Bakala má trochu jiné starosti a priority. Mohu se mýlit a něco o jeho pomoci mi uniklo ale zatím jsem se dočetl jen o tom, že se v této době zaobírá pořídit si další hračku.

Od Vánoc není tajemstvím, že americký vlastník Ken Stickney a jeho partner hodlají po čtyřletém působení prodat HC Lausanne. Mezi zájemci je devětapadesátiletý podnikatel a investor Bakala, jeden z nejbohatších Čechů, žije se svojí rodinou v Ženevě. Podle listu Le Matin by měli vítěz z Nagana Svoboda s Bakalou v budoucnu vlastnit většinový podíl akcií klubu. Vše zbrzdil jen vývoj pandemie. 

Dočkám se i tady kritiky za "pomoc"? 

KRATCE - žádné dlouhé závěry a hodnocení, ať si každý udělá úsudek sám 

Autor: Aleš Szabó | čtvrtek 26.3.2020 7:41 | karma článku: 31,29 | přečteno: 1132x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

14.8.2022 v 14:57 | Karma: 29,09