Černí, bílí - spojme síly !!!!!

Nějak všem médiím trošinku utekla tato důležitá demonstrace a tak toho využiji k propagaci této demonstrace a k tomu abychom ty síly skutečně spojili. Bylo by opravdu skvělé, kdyby to bylo myšleno doopravdy a poctivě.     

Zhruba 150 lidí se připojilo k protestnímu pochodu proti násilí a diskriminaci vůči romské komunitě v Česku, Itálii a na Ukrajině. Účastníci protestu vyzývali všechny tři země i Evropskou unii, aby se postavily proti xenofobii a rasismu. Akce, která se koná v devíti evropských zemích, je zároveň připomínkou likvidace takzvaného cikánského rodinného tábora v Osvětimi.

Protestu se zúčastnili lidé z Brna, Ostravy i dalších českých měst. Z Letenské pláně v doprovodu policistů došli před ukrajinské velvyslanectví. Před ambasádou přečetli prohlášení připomínající násilné činy vůči Romům, které se letos staly na Ukrajině, a represivní kroky italské vlády. Demonstranti požadovali, aby se evropské země postavily proti pronásledování Romů a proti všem formám rasismu a diskriminace.

Cestou k ambasádě i před ní lidé skandovali hesla: "Černí, bílí - spojme síly!", "Stop vraždám na Ukrajině!" nebo "Opre Roma!" (Vzhůru Romové). Kromě cedulí s hesly nesli českou a romskou vlajku a vlajku EU. Řečníci, mezi nimiž byl slovenský sociolog Fedor Gál, v projevech varovali před fašizací společnosti v celé Evropě a vyzývali k soudržnosti a k zapojení Romů do veřejného života.

Já to plně podporuji - ano spojme síly.

V lesích řádí kůrovec, na Moravě hrozí, že se nestačí sklidit všechno víno, firmy si stěžují na nedostatek lidí a hrozí neplnění plánů, na stavbách chybí materiál i lidé a proto volám:

"Opre Roma!" "Opre Roma!" "Opre Roma!"  .......pojďte pomoci !!!!!!!

Vím, že Romové tu diskriminovaní jsou různými neziskovkami, které volají po migrantech z Afriky či z muslimských zemích a propagují, že to jsou hlavně studovaní lidé, jež nám přinesou pomoc a zaplní tak nedostatek lidí a to nejen v dělnických profesích ale hlavně v technologiích, v lékařství či chemickém průmyslu. Tím odsouvají naše milé Romy na druhou kolej díky jejich údajné diskriminaci ve školství a jejich vzdělání. Tomu se ale doufám podařilo utnout tipec jedinečnou inkluzí. 

Takže ještě jednou: všechny Romy prosím, aby ukázali těm co je diskriminují a jsou k nim rasističtí, že se žádné práce nebojíte a máte zájem o řádnou integraci a spojení těch našich černobílých sil.

Kdy jindy, když ne právě nyní??? Kde jinde když ne v práci???

"Opre Roma!"

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Szabó | středa 1.8.2018 5:37 | karma článku: 26,38 | přečteno: 665x
  • Další články autora

Aleš Szabó

Balonkový úsporný balíček 55

11.5.2023 v 0:04 | Karma: 32,94

Aleš Szabó

Kratce - proslov nebo agitka?

18.9.2022 v 3:13 | Karma: 16,87

Aleš Szabó

Vládo prosím vzmuž se!

14.8.2022 v 14:57 | Karma: 29,09