Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

VEGR

17. 6. 2011 10:21
Jak to je doopravdy? ..tedy 30 let praxe v elektromobilech.

Jezdím na elektřinu 30 let, posledních 10 let výhradně. Dnešní baterie jsou zcela jiné, než ty v mobilech. Suroviny na jejich výrobu je také dost(jen u nás jí je pro celou Evropu na stovky let jako vytěžený odpad na skládkách) a není to toxické, ani nebezpečné. Mám v mém stařičkém Peugeotu 106 30 kWh, stojí na Slunci každý den a nabíjí se z mé vlastní elektrárny. Ujedu na to 300 km a nabít v případě potřeby dovedu za dvě hodiny, bude-li potřeba ještě dříve.

Dejte se k nám, a pochopíte o čem to je doopravdy, jak jednoduchý a účinný je el. motor, jak je to s bateriemi a vozidly vůbec. 9.7.2011 se můžete přijet podívat na naši soutěž "postavme si elektromobil" Ano, jsem zaujatý, nevidím žádné nedostatky, vše se dá řešit, technické problémy jsou dávno vyřešeny, jen se lidé budou muset přizpůsobit nové době.

Budeme i na Rock for People v Hradci

http://www.elektromobily-os.cz

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

17. 6. 2011 11:01
Re: Jak to je doopravdy? ..tedy 30 let praxe v elektromobilech.

No, jisté nevýhody bych i viděl, jedna věc je váš pohled na vaše auto a vaši elektrárnu, druhá věc je pohled na Jižní Město nebo brněnskou Bystrc a tam jaksi tyhle úvahy trošičku narážejí.

A propos, jaký stroj máte v tom electrique? Stejnosměrný?

0 0
možnosti
FV

Garfieldek

16. 6. 2011 11:50
Jak...

... jste přišel na to, že elektromobil škodí prostředí stejně jako klasický automobil?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 6. 2011 12:21
Re: Jak...

Škodí víc... víte jak je technologicky náročené vyrobit akumulátor? Těžba a zpracování vzácných kovů, chemikálie, nesmíte je vystavovat moc vysokým teplotám... (člověk co postaví auto s akumulátorem v létě na parkoviště na slunce by měl být okamžitě stíhán za obecné ohrožení)

Plus ještě přihoďte ty emise z uhlí které se spálí místo v autě v elektrárně, ztráty na vedení...

Hovadina non plus ultra.

0 0
možnosti

debater

16. 6. 2011 11:09
Vyčítáte ČEZu

něco, co nezpůsobil. ČEZ je výrobcem energie, kterou prostřednictvím obchodníků prodává tomu, kdo si ji koupí. S tím souvisí i infrastuktura jejího přenosu a distribuce. Když nebude funkční, tu vyrobenou energii si může nasolit. Opravdu nevím, proč je v této zemi ČEZ pořád za toho špatného. Dokonce ani tu spílanou cenu elektřiny nemá na svědomí on. ČEZ může ovlivnit pouze prvopočáteční cenu, tedy cenu silové energie, kterou prodává na burze a kterou od převratu v r.1989 zvedl snad jenom třikrát. Zbytek je věcí obchodníků, kteří vám ji dodají

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...