Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PKL

Politicky korektní lež

10. 5. 2011 21:42
n ono je taky špenát a špenát a hovězí a hovězí

je rozdíl zda vaříte ze špenátového protlaku (siláž), nebo ze sekaných či celých špenátových listů.

a je rozdíl, zda jíte hovězí co se rozpadá na jazyku, nebo odpornou flaxu.

0 0
možnosti
AA

Saša

10. 5. 2011 10:49
Co je "zdravé jídlo"?

Ti, kdo propagují "zdravou stravu" jsou většinou šílení fanatici, zvláštní odrůda zelených magorů.

Podle toho taky jejich představa o "zdravém jídle" vypadá: samé blafy, co se nedají jíst.

0 0
možnosti
OP

Bětka

10. 5. 2011 11:48
Re: Co je "zdravé jídlo"?

Trošku bych vám oponovala.Já ortodoxní masožrout,jsem postupem času přišla na to,že moje tělo,jak stárne,se cítí lépe po bezmasém jídle.Nejsem vegetarián,miluju hovězí tatarák,ale vařím odlehčeně a bezmase pro sebe a dceru. Bylinky dokáží ze zeleninového rizota vytvořit manu nebeskou.

Zdravá může být i flákota vepřového,pokud neplave v sádle,není přesolená a překořeněná a je vyvážená zeleninou.Dokázali by to i ve školní jídelně,jenže pak by oběd nestál dvacku,že jo.

0 0
možnosti
OP

Bětka

10. 5. 2011 10:37
Zvyk

Je to jen o tom,co naučíte děti jíst a jestli vytvoříte nebo nevytvoříte kult jídla. Člověk je všežravec a má jíst všechno. Nevidím nic špatného na tom,zajít občas do McD,dát si colu,sníst tyčinku mars,opéct buřt a namazat si na chleba sádlo a posypat pažitkou. Jak psal někdo pode mnou,děti jsou pod tlakem okolí,takže občas si tu fantu dají,i když doma pije jen pí vodu a zelený čaj. Proč je vystavovat posměchu spolužáků,že není jak chutná "čís".Ale jíst všechno je musí naučit doma.Ovoce,zeleninu,špenát,kapustu,luštěniny.I třeba smetanové omáčky. Moje děti milují pomazánky,z čehokoliv,třeba z celeru. Obědy ve škole moc nejedly a na gymplu jsme to vzdali úplně.Polévky na jejich vkus přesolené,pěkné maso se dalo kantorům,děckám flaksy,páchnoucí podnosy.A fronty u okýnek. Až po maturitě se zavedl objednávkový systém,kdy byla možnost vybrat si salát,něco vegetariánského nebo klasiku -maso + knedlík a UHO.

0 0
možnosti

mamina2

10. 5. 2011 9:37
To teda není zbytečné

U našich dětí ve škole vařili docela dobře i docela zdravě. A většina dětí to i jedla. Ty, co to nejedí, nás nemusí zajímat, ty stejně neovlivníte. Ale děti, které jsou na takové jídlo zvyklé, mají možnost se tak stravovat. A to je důležité.

0 0
možnosti
OS

OSLO

10. 5. 2011 8:33
Amerikanizace

našeho způsobu života. Bohužel, vždy jsme náchylní přebírat jen hloupé a špatné zkušenosti. To, co bychom z USA měli převzít, to zřejmě není IN.

0 0
možnosti

Danny boy

10. 5. 2011 8:28
Zdravá strava?

Jestli ono to nebude tím, že zdravá jídla nejsou chutná. ;-D A jíst neco, co mě nechutná je masochismus.

0 0
možnosti
I

ironstat

10. 5. 2011 8:31
Re: Zdravá strava?

zdravá jídla nejsou chutná? no, některá ne, ale pokud myslíte, že všechny, tak Vám je asi vařil někdo, kdo to neumí

ale i kdyby nebyla chutná, tak to není masochismus, nýbrž nutnost

0 0
možnosti
DT

tanker d

10. 5. 2011 8:05
karma

... ale nevidela bych to tak cerne. moje deti jeste nikdy v mcdonaldu nebyly (alespon ne se mnou), zeleninovou  polevku ji, z kolektivu vyrazene nejsou (alespon jsem si nevsimla, naopak, neustale se k nam slezaji jejich kamaradi), i kdyz vsude prohlasuju, ze u me  se sni VSECHNA  zelenina z talire... ano, samozrejme, nejsme cool nejsme in, kaslem na to, a jsme vesnicani :-)

samozrejme, to co popisujete existuje. fascinovala me znama, co prinesla pro syna co byl u nas na navsteve "neco k piti". vypadalo to jako flaska s pivem. asi jsem na ni koukala dost potrouble, protoze honem dodala "to je jenom jako, to je pro deti". :-) no, co... kazdy musi vedet sam, co detem dava a co ne

0 0
možnosti
I

ironstat

10. 5. 2011 8:17
Re: karma

co to je potrouble? neříká se přitrouble? ;-D

0 0
možnosti
JD

pedr64

10. 5. 2011 8:03
no, když se pokoušel

v Anglii propagovat zdravou stravu ve školách Jamie Oliwer, stal se mezi mládeží nejnenáviděnější celebritou. Ale jinak si myslím, že přeháníte. Bydlím v okresním městě a žádná KFC nabo Mekáč tu nemáme, takže tady problém nehrozí. A Zdravé jídlo ve školách je často jen velká domů pro poskytovatele téhle služby. Na škole bylo zavedeno školní mléko. žák platil 5,- + 8,- dotace ze státního rozpočtu. 2 dl mléka tak stály víc, než litr v obchodě.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XV

10. 5. 2011 10:02
Re: no, když se pokoušel

Jo, taky jsem si vzpomněl na Jamieho. Když už přesvědčil a naučil školní kuchařky, že je lepší vařit ze surovin než z polotovarů, tak to ti malí parchanti nechtěli potom žrát ....

No co, jejich rodiče často neumí ani udělat míchaná vejce se šunkou. :-PRv

0 0
možnosti
L

lajika

10. 5. 2011 7:48
A je to ještě horší

Dětem totiž, navzdory vašemu přesvědčení, ani zdaleka nechutná tolik to, co jedí doma, i kdyby se rodiče ušpenátovali a za zdravé mořské ryby utratili měsíční plat. Dětem nejvíc chutná to, co je cool, na co jsou reklamy, co jedí ti co mají ve třídě hlavní slovo, a to obvykle kvůli tomu, že mají nejúžasnější mobil, značkový hadry, denně jedí v McD nebo KFC a tyčinky snickers jim padají ze školního batohu po tuctech. Jo a coca cola - to samozřejmě. Bez té jeden jako by dnes ani nebyl.

Maj to děti těžký. Nepodlehnout trendům je pro ně mnohonásobně těžší než pro dospělé, protože i kdyby měly natolik silnou a vyzrálou osobnost že by se o to pokusily, což děti obyčejně nemají - jsou to děti - zůstanou zcela vyřazeny z kolektivu. A dítě příslušnost ke smečce a její uznání potřebuje mnohonásobně víc než dospělej.

0 0
možnosti
X

xena123

10. 5. 2011 7:43
celkem souhlas

ale několik připomínek

"Stejně omáčku nikdo nejí a táta si jí dá v restauraci, když bude mít potřebu"- řekla bych, že omáčky příliš dietní nejsou. Navíc si myslím, že hodně omáček mají děti docela rádi.

Také nechápu, proč dávat dětem mandarinky s peckama co se blbě loupou, když existují mandarinky bez pecek co se loupou dobře. a takové mají většinou lepší chuť. Nemluvě o tom, že po tom, co děti ochutnají vyschlé citrusy z hypermarketu, tak se nedivím, že už je pak nechtějí jíst.

0 0
možnosti

mamina2

10. 5. 2011 9:39
Re: celkem souhlas

To mě taky pobavilo. Uvádět zrovna omáčku jako nějaký vrchol zdravé výživy je dost legrační. Takové vepřové na paprice s knedlíkem není o nic zdravější než hamburger

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...