Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

17. 6. 2011 8:04
I otrokům je třeba zaručit právo na jeden rodinný den.

Aspoň jeden den, kdy děti nejsou ve škole a žádný z rodičů není v práci a všichni mohou být spolu a ujasnit si, že jsou skutečně rodina a ne jen skupina lidí, co má postele na spaní ve stejném bytě.

Neděle je pro to ten nejvhodnější den, protože naše kultura vyrostla na křesťanských kořenech.

0 0
možnosti
VÚBV

váš účet byl vzrušen

17. 6. 2011 8:56
Re: I otrokům je třeba zaručit právo na jeden rodinný den.

Tak si hlavně dávejte pozor, abyste se v ten rodinný den nezranili, protože pohotovost bude zavřená - lékaři a sestry jsou přece taky lidi s rodinami. Na výlet pouze vlastním autem - vlaky, autobusy ani městská nepojedou. Benzín samozřejmě načerpejte v sobotu, jakož i zásoby petroleje, protože i v elektrárnách pracujou lidi s rodinami. Jo a kdyby vás někdo přepadl nebo se k vám vloupal...

0 0
možnosti
AB

kagemusha

16. 6. 2011 22:05
kde že se ty informace berou ?

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=704181

naučit se číst neznamená, že přečíst si jen Idnesovské zprávy. Věci se dějí i bez přispění Idnes.cz a dozvíte se je i jinde...!!:-)[>-]

0 0
možnosti
PH

kostej_

16. 6. 2011 18:24
no tak jednoduše

ti, co neprodávají v obchodech, budou dělat v neděli, a den volna na nakupování si dají třeba v pondělí...

0 0
možnosti
B

bananovy_mugacek

16. 6. 2011 16:00
trochu jiný pohled

nevím, okud pan bloger vzal informaci, že o víkendech jsou ve všech hyper- a super- největší tržby. platí to o sobotě, ale zdaleka ne o neděli, a nechci tvrdit, že by vedení marketů tenhle zákon uvítalo, ale určitě by většinou nijak zvlášť neprotestovalo. z informací, které mám, vím, že pro dost řetězců je nedělní provoz víceméně ztrátový nebo tak nějak na nule, a drží ho jen z konkurenčních důvodů, páč kdyby v neděli zavřeli, tak se tam určitý typ zákazníků neukáže ani v tu sobotu a začnou chodit jinam...takže kdyby bylo tohle nastaveno zákonem, asi by si všichni celkem dost oddechli...kromě autora teda, který nutně musí do hypermarketu i v neděli:-)

1 0
možnosti
L

lesicatko

16. 6. 2011 16:08
Re: trochu jiný pohled

Zaujímavý pohľad...

Díky.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

16. 6. 2011 15:20
OUKEJ,

ale co o šábesu, hmmm?

0 0
možnosti
A

APEG

16. 6. 2011 14:53
Mně to nepřijde nijak hrozný

ano je samozřejmě pohodlnější a praktičtější, že teď si můžu dojít nakoupit kdykoli, a pokud to bude takhle, budu muset nad nákupem přemýšlet dopředu, aby něco nechybělo, ale než se tu objevily hyper super markety, vždyť to bylo běžné.

Ona ta práce v hypru není žádný med, osobní zkušenosti nemám, jen co mi vyprávěla kamarádka z brigády a nechtěla bych to dělat ani v nejvyšší nouzi. Hlavně hodně lidí jsou tam brigádníci, takže jestli někoho budou propouštět, tak si myslím, že nejprv je, a nechají si ty stálé lidi. 

Navíc třeba u nás v Tescu už zavedli takové ty automatické poklady, na obsluhu čtyř a více stačí jedna pracovní síla, která Vám poradí, jak to máte obsluhovat. Až si lidi zvyknou, zavedou to pravděpodobně všude. Bude tam maximálně ostraha, aby lidi nešidili. Na tom se panečku ušetří. A časem třeba vymyslí i další užitečné vychytávky, které nahradí ostatní zbytečné zaměstnance.:-)

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

16. 6. 2011 15:17
Re: Mně to nepřijde nijak hrozný

A teď si vemte, že třeba v zelenině si v Tesku vyberete sama a zváží vám to na kase. Kam se poděli ti nebozí vážiči, kteří vám na pytlík lepí lísteček ve špáru?

0 0
možnosti
L

lesicatko

16. 6. 2011 14:39
Je to o prioritach

V Rakúsku to funguje bez problémov - samozrejme, že v nedeľu nevypnú všetko, ale čo nutne nemusí ísť,nebeží...

Proste si dali ako prioritu naboženské hĺadisko a nie trhové.

Takže v Alpách v Hallstate v sobotu nakúpite suvenýri, ale v nedeľu už nie - lanovky tam ale bežia. zakladné veci okolo tturistického priemyslu tiež.. Z ateistického hĺadiska nekonzistentné a iracionalne... 

Možno by ste si mohli uvedomiť, že tzv racionalizmus dohnal časť Európy ku komunizmu, ktorý bol daleko iracionalnejší, než modely, ktoré priamo s iracionalitou človeka / naboženstvo  /počítali.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

16. 6. 2011 15:19
Re: Je to o prioritach

Jistěže je to o prioritách. Prodavačka může říct, že neděle dělat nechce. Jiná si ten 50% příplatek ráda vezme za ni.

0 0
možnosti
MZ

javaho

16. 6. 2011 14:35
Souhlasím i když nejsem "černoprdelník"

Opravdu by se tak moc stalo, kdybychom jeden den vyžili ze svých, už tak dost bohatých, zásob? Opravdu bychom umřeli hladem? Nevěděli co jiného dělat, než v neděli courat po obchodech? Ještě je tu volná sobota a spooooousta volných večerů, dokonce nocí (24 hodin Tesco), tak se můžete vydovádět do sytosti po zbytek týdne. Proč by i prodavačky nemohli mít svůj den volna, stejně jako my ostatní? Taky nechápu, proč je nutné chodit nakupovat na Štedrý den v 15 hodin nebo na Silvestra odpoledne. Tak si jednoduše nakoupím den předem a mám klid já i prodavačky, které mají na svátky stejné právo jako já. To, že ZOO a jiné podniky mají otevřeno je krapet zavádějící. Já jsem pro zavřené neděle a to nikoliv z náboženských důvodů. [>-]

0 0
možnosti
MP

Martin V2

16. 6. 2011 14:37
Re: Souhlasím i když nejsem "černoprdelník"

A proč je zrovna neděle nějaký vyjímečný den? Prodavačky a číšníci mají svůj den volna klidně v půlce týdne, když slouží klasické dlouhé a krátké týdny. To zakážete, aby bylo volno v týdnu, protože se má pracovat a odpočívat se má v neděli?

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

16. 6. 2011 14:31
Antikarma

Autore, třeba se zlobte, ale tak ubohý blábol snad nemůžete myslet vážně! Jaké je Vaše zaměstnání a jak je fyzicky náročné?

Víte, ono povolení nedělí je něco podobného jako když v 18. století osvícenci bojovali proti církevním svátkům. Výsledek bylo více roboty.Ale to Vám osvícencům přece nevadí!

0 0
možnosti

Martina Černá

16. 6. 2011 14:34
Re: Antikarma

R^

0 0
možnosti
X

xena123

16. 6. 2011 14:29
nu, což. Benzínky maj v neděli otevřeno i v Německu

0 0
možnosti
KH

budějce

16. 6. 2011 14:31
Re: nu, což. Benzínky maj v neděli otevřeno i v Německu

ale jen ty velké, malé mají normálně zavřeno. A přes týden otvírací dobu třeba jen do 21 hod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...