Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Baloune.;-O..je to jednoduché Marťané!!§ Co se zmutovali na českém území, proto dávám karmu. Původně jsem také chtěl psát blog na toto téma, ale...

0 0
možnosti

Pravdou je, že selhal systém, ten je třeba změnitR^

1 0
možnosti
Foto

Vážený kolego blogere, na rozdíl do Vás si nemyslím, že jde o systémovou chybu. Zkuste prosím jednoduchou matematiku - schizofrenní je přibližně každý 200 člověk v našem státě. I přes vyřazení těch neškodných forem nemoci, jež se projevují jen jakousi zvláštnůstkou, podivínstvím apod, zbývá ještě hodně těch, kteří mají závažnou formu. Pokud by byl vadný systém, byli bychom dnes a denně ohrožováni duševně nemocnými, kteří by nás zabíjeli na potkání. /Mám za to, že daleko více jste ohrožen pomatenci za volantem, kteří nemají k chodcům či cyklistům žádný ohled/.

Sám víte, že tomu tak není. Většina nemocných je léčena správně, dnes jsou již léky, které umožňují stabilizovat nemocného do přijatelného stavu. 

Pokud bychom nastavili systém tak, aby byli nemocní schizofrenií ihned eliminováni ze společnosti, mohl by se Vám /jistě i mně/, že při malém projevu duševní nestability byste byl umístěn v isolaci na poměrně dlouhou dobu s malou šancí být propuštěn ven, protože nikdo nikdy neví,že.....

Současné tanečky politiků okolo tragédie v Žďáru slouží k jejich sebezviditelnění, školy se nyní v rámci vlny tohoto populismu stanou nedobytnými pevnůstkami, znalci budou zavaleni množstvím žádostí o posudky, které budou mít strach vypracovat. Bude se muset najít viník /buď onen znalec, nebo soudce/. Po nějaké době vše utichne a nic se nestane, neboť to přestane být zajímavé a nové.

Stalo se obrovské neštěstí, jemuž nebylo možné zabránit. Nijak nezabráníte sousedovi, kterému přes noc "rupne v bedně" a ráno Vás po 30 letém bezproblémovém soužití napadne ráno na chodníku.

Přes všechny texty ohledně tohoto případu si myslím, že zrovna posudky v rámci detenčního řízení jsou u nás na celkem slušné úrovni ve srovnání se zákonnými paskvily, jež nás ohrožují jako společnost daleko více.

Přeji Vám pěkný den.

4 2
možnosti

Všemu jistě nelze zabránit. Všichni duševně nemocní nejsou svému okolí nebezpeční. V tomto případě už nebezpečnost byla známa. Níže uvádím svou představu o léčbě těchto nemocných a je to vlastně dotaz jak to ve skutečnosti funguje. Asi mám naivní představy o schopnosti státu chránit občany.

0 0
možnosti

Máte pravdu, takových případů jsou tisíce, každý může ze svého okolí nějaký popsat. Systém je u nás nastaven špatně. Stát zavře osobu do vězení nebo do psychiatrické léčebny. Po nějaké době ji pustí a víc se o ni nestará. Nevyžaduje a nekontroluje, zda se ta osoba léčí nebo ne. Naše pojetí demokracie je totiž pokřivené, samá práva a málo povinností pro ty, kdo porušují zákon nebo jim stát něco ukládá

3 0
možnosti

Tak tomu nerozumím. Pokud se předá takový (nebezpečný) pacient do domácí péče a ambulantní péče a po čase přestane brát léky, pak se snad rodina obrátí na ošetřujícího lékaře a ten znovu umístí pacienta do léčebny. Pokud rodina není příliš funkční a nedohlíží na braní léků, pak by na zhoršení stavu měl přijít ošetřující lékař a poslat pacienta do léčebny. Ono to takhle nefunguje?

Takto to funguje u všech chronických onemocnění, bez toho aby byl pacient donucován k léčbě - v tomto případě není nebezpečný okolí, ale jen sobě a to je jeho věc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...