Vláda zasedala poprvé na Borech. Ve vazební věznici...

Utopie nebo nová naděje pro slušné lidi? Minimálně vroucné přání. A jak by mohla vypadat první schůze? Třeba takhle… 

schůze? Třeba takhle… 

…První jednání vlády v kompletním složení muselo řešit nefunkční dorozumívací zařízení.  Chyba nakonec byla odhalena. Šlo o špatně rezonující mříž v okně dvou cel, což mělo za následek, že nebylo porozumět tou, co esšusem vyťukával na mříž ministr „xy“.  Po výměně cely mohlo zasedání vlády začít. Všichni přítomní se jedním řádným ťuknutím jídelní soupravy o dveře cely připojili do systému.  

Jednání vlády začalo připomínkou jednoho z ministrů, že v nabídce poledního menu chybí zákusek a káva. Druhá připomínka se týkala toaletního papíru, který je podle názorů většiny příliš tvrdý a rozdírá pokožku.

Vláda probrala možnosti zavedení Wi-Fi a kabelové televize, pozitivně ohodnotila nabídku vězeňské knihovny a nové vybavení posilovny. Při této příležitosti poděkoval premiér poslanci D. Rathovi za skvělou analýzu podmínek ve vazebních věznicích, na základě které byly přijaty příslušné zákony ke zlepšení těchto podmínek.

Hlavní téma jednání vlády o zrušení anonymních akciích na doručitele opět neskončilo očekávaným výsledkem. Vláda se jako jeden muž postavila proti tomuto návrhu. V odůvodnění bylo uvedeno, že by mohl být porušen zákon o ochraně osobních údajů, kdyby chtěl někdo své akcie do věznice doručit poštou, aby jich mohl použít k vylepšení svých soukromých životních podmínek ve věznici jako úplatku. Zasedání skončilo krátce po poledni kvůli nařízenému polednímu klidu a odpolední vycházce.   

Kamerový záznam z jednání si občané mohou pustit na internetových stránkách YouTube, v sekci vláda ČR.

P.S. Zítřejší jednání poslanecké sněmovny v reprezentačních prostorech věznice na Borech najdete na tomtéž serveru v sekci PSPČR.    

Autor: Aleš Baloun | sobota 15.6.2013 7:30 | karma článku: 12,14 | přečteno: 412x