Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Pan Baloun je posedlý přesvědčením, že každý krade. Je to pravda. Cigáni kradou šrot až k sebezničení, někteří zaměstnanci sem tam nějaký materiál, nářadí, benzín, někteří OSVČ občas falšují daňově uznatelné výdaje, někteří podnikatelé občas nadhodnotí ceny a zapřou nějaké příjmy. Nejvíc však kradou ti, kteří veřejné peníze považují za své peníze. Peníze násilím vybrané od daňových poplatníků rozhazují jak sedlák žito při setbě. A, že jich máme, cca 400 různých ministerstev, státních fondů, agentur a úřadů. Všechny tyto instituce disponují veřejnými prostředky a chovají se k nim způsobem zděděným z komunismu. Pokud letos utratíme mémě než máme přiděleno, příští rok o tolik méně dostaneme. K tomu královské mzdy zaměstnanců těchto institucí a máme tady nádherný deficit státního rozpočtu v rozpětí 100 - 200 mld. korun ročně.

2 0
možnosti
ML

Obecně vzato, kapitaslizmus je postaven na principu, že zatímco jedni chudnou, jiní z toho těží. Tenhle sajrajt jsme si před 24 roky vycinkali...

1 0
možnosti
PD

ne do svých kapes

0 1
možnosti
Foto

P10a16v74e39l 74R89e26m72e41š

12. 6. 2013 11:14

zaujala mne jen myšlenka, že v "mezipovodňovém období" se často nenajdou peníze na protipovodňová opatření, ale v okamžiku povodní se najdou miliardy. otázkou nicméně zůstává zda lze opravdu povodním takového rázu zabránit.

3 0
možnosti
PK

P32e41t72r 75K10o18u98ř86i17l

12. 6. 2013 18:32

Odpověď je jednoznačná.Nejde.I kdyby byly  protipovodňová opatření sebelepší.Povodním se zabránit nedá. Jediná možnost jak se povodni vyhnout je uhnout vodě v místech kde se přirozeně rozlévá při povodních. Jiná možnost neexistuje. Naši předkové to věděli, my to víme také, ale nechceme si to přiznat. Je to taková hra kdo za to může. Pokud stojí domy v záplavové oblasti, budou zaplavovány stále dokola.Můžete dělat co chcete, vždy to jednou stačit nebude a zase se budou hledat viníci. Je to taky takový koloběh jako období sucha a období povodní. Podle mne lepší řešení než stavět drahá protipovodňová zařízení, vzít prostředky na tyto stavby a raději pomoci lidem ze záplavových oblastí se odstěhovat pryč. Pomoci jim postavit domy v místech kde záplavy nehrozí.Uvědomuji si, že to není tak snadné, ale co je snadné. Myslím že toto řešení by ve výsledku bylo daleko lepší než obnovovat to co bude při příštích povodních zase zničeno. To musí být velmi frustrující pro všechny,které to zasáhlo a bohužel nepochybně zase zasáhne.

0 0
možnosti
PB

Nevím kolik vláda nakonec uvolní, ale 12 miliadr je promile státního rozpočtu, to nic nerozhýbe natož ekonomiku, ani se na tom nikdo nenapakuje, to musejí být jiné sumy, aby se dostalo do jedné firmy 3 až 9 miliard jako třeba dříve do viamontu, nebo skansky či eurovie.;-D

1 0
možnosti
VH

No jo. A proč vyčítáte předchozím vládám, že neinvestovaly do protipovodňových opatření. Vy přece víte (a máte hory důkazů, se kterými jste se arci neobrátil na polici), že by byly ty peníze stejně rozkradeny.

   Co byste psal, kdyby premér prohlásil: aby se státní peníze nerozkrádaly, žádné od nás nečekejte?

    PS: Zeptejte se lidí ve vesnicích typu Zálezlice, zda si sami rozkradli peníze, které jim stát po povodních v roce 2002 pokytl.

8 0
možnosti
AT

Je to jako v tom vtipu- Psychopat napustil peníze jedem a věnoval je dětským domovům. Zemřelo 5 poslanců 23 starostů, dítě nebylo ohroženo ani jedno....

14 1
možnosti
PK

P55a44v35e28l 73K69u84l12a

11. 6. 2013 20:00

A kdyby je neuvolnila, napsal byste co? O bezcitné vládě, která kašle na lidi zasažené povodní?

10 3
možnosti
ZS

Vy tento bordel omlouváte neustále

3 6
možnosti
Foto

Hezky a výstižně napsáno. R^

Karma

7 5
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...