Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ČK

Jsem přesvědčen, že našim lidem nevadí cikáni, ale cikánský způsob života. Ale to pan Kerry z velké dálky samozřejmě nemohl postřehnout. Na druhou stranu, co je to za ministra, který nerozumí problému v cizí zemi a kritizuje ho?

2 0
možnosti
SB

já osobně jsem proti "integraci" zmíněných osob - nedařilo se to, nedaří se to a dařit se to nebude - nevidím důvod, proč stát tímto způsobem vyhazuje peníze- pravda, spíš je přesouvá do kapes konktrétních lidí v začleňovacích organizacích..............kdyby tyhle fondy byly použity k čisté represi,  bude ekonomický výsledek tentýž zatímco bezpečnost většiny vyšší

1 0
možnosti
PF

Vyzvracet v jednom odstavci vše možné negativní (hodící se jistým dílem na kterýkoliv národ i stát na světě), bez jediné sebemenší zmínčičky o případných kladech, mi nepřijde zrovna objektivní.

Žádné karmy ani plusy nebudou.

(a omlouvat svůj (náš) domácí chlív stylem "dyť vy taky" mi morální moc nepřipadne)

2 4
možnosti
DK

V USA jsem potkal spoustu lidi, kteri pohrdali cernochy. Jediny rozdil byl, ze to verejne nijak nevytrubovali, proste to jen meli v sobe. Druha vec je ta, ze cizinci a cesti pseudosvetaci maji dost zkreslene predstavy. Uz se mi nekolikrat stalo, ze nejaky cesky chytrak, ktery pred 10-15 lety odesel z CR jako treba tato pani ( http://cestovani.lidovky.cz/cesi-by-si-meli-v-zahranici-davat-pozor-na-rasisticke-narazky-p5q-/aktuality.aspx?c=A140227_101246_aktuality_ape )  tvrdil, ze Cesi jsou netolerantni a rasisticti, ze na Romech nenavidi jejich kulturni odlisnost a celkove, ze jsou proste spatni...Ze oni zijou v zemi, kde je spousta cizincu a vsechno krasne funguje. Mam pro tyto kriklouny jednu radu "pokud zijete v predstave, ze Cechum vadi na Romech kulturni  a vzhledove odlisnosti, drzte huby, protoze v tom pripade nevite vubec nic". Sam jsem v cizine stravil spoustu let a mezi Romy a jinymi mensinami vcetne americkych cernochu jsou znacne rozdily a jsem si jist, ze pokud budou mit Romove takovy pristup, jaky maji, budou mit problemy vsude...vcetne USA.

3 0
možnosti
LN

..karmu dávám...byť ne se vším bych se zcela ztotožnil....

0 0
možnosti

No tak zdálky to vypadá, že se integrace třeba Hispánců a černochů docela dobře povedla. Viz třeba podíl černošských herců v amerických filmech, s nimiž jako úspěšnými jedinci se mohou ztotožnit třeba ti američtí černoši. Mediální obraz a realita jsou vždy důležité .

Kdežto u nás se mohou Romové dívat jako naše filmy asi tak jako my na japonské.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...