Vaše slova jen vytesat do kamene, pane Rathe!

Represivní složky jsou opilé mocí nad lumpy, zloději, kmotry, tuneláři a politiky? Tak to abych jim poslal ještě nějakou pořádnou flašku nebo rovnou sud. Aby tak rychle nevystřízlivěly…  

Podle Davida Ratha se zjevně v této zemi může opíjet mocí jen politik nebo kmotr či jiný darebák. Mluvit o spravedlivém procesu skutečně v jeho případě nelze. Protože v případě spravedlivého procesu by toho měl v obžalobě a následném trestu nejspíš na několik doživotí. Takže v tomto tvrzení má skutečně pravdu.

Na jeho slovech je cítit, že ho jeho „novodobá tortura“, jak to klasifikoval, skutečně nezlomila. Naopak, skoro jako Dalibor (zajímavá paralela jmen)., který se ve vězení naučil housti, naučil se David Rath, jak se stát nejhlasitějším a nejznámějším vězněm hned po Kajínkovi. A s královským poslaneckým platem i nejlépe placeným politickým vězněm.  

Když se sám ještě na svobodě opíjel svou velkou mocí hejtmana, poslance a politika, který vykřikoval zapálená slova a plamenné projevy proti korupci, nějak opomenul si nechat zadní vrátka. A tak se, opilý vlastní mocí, přestal natolik kontrolovat, že možná „byl obětován“.

Přesto má stále tu drzost a vykřikovat, že kontrolovat politiky a koukat jim pod prsty nemá mít nikdo právo. Nikdo nesmí podle něj mít v zemi větší moc, než politik. Zvrhlost myšlenky povýšil na útok proti jakési verzi demokracie a jakýmsi druhům svobod.

Kdyby držel hubu a krok s ostatními, asi by dnes už přes rok nebyl v kriminále. A proto by se mohl postarat o to, aby do kamene byla vytesána i druhá část pravdy.

P.S. Kdo si koryto uzurpuje pro sebe, chrochtá a mlaská příliš hlasitě, toho čeká řezník s porážkou.        

Autor: Aleš Baloun | úterý 6.8.2013 7:00 | karma článku: 22,62 | přečteno: 743x