Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

P. Baloune, demokracii v České verzi jse popsal naprosto výstižně. K tomuhle jsme se dopracovali po 26 letech budování demokracie.

A ohledně Číny, největší křiklouni jako Kraďousek a další pravicoví lídři nic nevědí v reálu o životě běžných lidí v Číně. Je to taková pravicová propaganda v principu podobná té někdejší soicialistické. Obě propagandy měli a mají stejný cíl - udržet ty co jsou u koryt a přesvědčit lid že se vlastně má suprově!

0 0
možnosti
TH

Také si myslím, že my Češi nemáme žádné právo kritizovat poměry v Číně, dokud jsou u nás diskriminování otcové a jsou brutálně pošlapavána jejich lidská práva.

0 0
možnosti
MK

Nemohu hodnotit poměry v Číně; z kusých zpráv lze dovodit, že nějaké excesy se tam dějí. Nepočítám nám. nebeského klidu, to bylo svinstvo.

Ale už nějaký čas se snažím zjistit, jaké poměry panovaly v Tibetu před příchodem Číňanů. Většina, i lépe informovaných, se vyjadřuje nejistě. Zcela jistě existovaly kasty a nejvyšší byli lámové, pak o hodně níže mniši(sice nepracovali, ale plnili funkci dohlížitelů na otrocký lid - vojenské oddíly)

Určitě v souvislosti s dalajlámou je v Evropě Tibet zidealizovaný.

1 0
možnosti
LV

Předpokládám, že Váš text (včetně pozitivních ohlasů pánů Turečků, Bartošů atd.) vychází z dlouholeté osobní zkušenosti s čínským prostředím a právním řádem.

Ale to se asi pletu, že?

1 0
možnosti
JB

J24a72n 56B16u58r15d72a

30. 3. 2016 22:47

Tak to je očividné z nezměrné fundovanosti autora, která navenek prozařuje z takových politologických mouder jako: "Demokracie je jen jiná podoba totality, kdy práva jednoho jsou upřednostněna ve prospěch jiného."

0 0
možnosti
DB

A tak velmi podobně je to vlastně všude ...s malými výjimkami...

2 0
možnosti
Foto

Dalajláma sám sdělil světu. Sedl jsem na lep USA, zneužili můj národ k geostrategickým pletichám, hanba jim. Viz tibetský program CIA.

1 1
možnosti
MT
JP

Přesně popsáno, to snad jen paní Pavlíková si myslí, že když se do toho dá, tak něco změní.

6 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...