„Ukažme jim, že se nebojíme“! Co jim máme ukázat?

Že jsme ovce, připravené na porážku, kdykoliv si vlci zamanou? Budeme se držet za ruce a zpívat a smát se… To je představa politiků jako reakce na další teror? 

Na Turecké hranici zadrželi Syřany, co si s sebou nesli pásy s výbušninami. Mířili do Turecka. Pak asi někam do středu Evropy.

Cituji: Turecké bezpečnostní síly v úterý zadržely na hranici se Sýrií deset lidí, kteří zřejmě patřili k radikálnímu hnutí Islámský stát. Byl mezi nimi i sebevražedný atentátník opásaný výbušninami a patrně připravený zaútočit.

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/turecka-policie-zadrzela-na-hranicich-10-teroristu-jeden-byl/r~c6208a76f06811e5bb3a0025900fea04/

Nad českou republikou vlaje žlutý trojúhelník prvního stupně nebezpečí, ministerstvo se bije v prsa, že o ničem, co by se chystalo, neví (to nevěděla ani tajná služba v Bruselu) a Merkelová mele hubou stále stejnou písničku: „Dejme uprchlíkům šanci“. Jakou šanci, se ptám. Šanci stát se ze spokojeného uprchlíka nespokojeným uprchlíkem a následně, pod vlivem všech frustrací (žádné bydlení, žádné peníze, žádné vyhlídky na práci, žádný sex, možná jen alkohol a drogy…) se stane teroristou, protože jediný, kdo mu nabídne „pomocnou ruku“ bude někdo z IS. A tak se z neškodného a hodného uprchlíka stane terorista. Dostane nějaké zbraně, jídlo, ubytování ve slušné čtvrti nějakého západoevropského města a v den své akce se stane svatým bojovníkem, kterého budou jeho vlastní lidé opěvovat.

Takovým lidem, kteří jsou produktem politiky madam Merkelové a dalších, produktem neziskových organizací, které je brání a podporují, coby „hodné a milé“, takovým se máme postavit čelem a očekávat, že je úsměvem a písní zastavíme před dalším útokem? Asi sotva. Tohle se zkoušelo za války. Tanky a samopaly či kulomety si s tím rychle poradily. „A lidí umírali s písní o míru na rtech, šťastní, že se obětovali…“

Ano, jsme ve válce, ale první bitvu se bude muset udělat mezi obyčejnými lidmi a politiky. Protože Ti za situaci mohou a neřeší ji tak, jak by měli. A v podstatě to bude obdoba radikalizace uprchlíků. Jen se nespokojení občané upnou k radikálním hnutím a stranám, ty vyhrají ve volbách a následně „otočí politiku“. Jenže to nebude ze dne na den a my budeme každý den vystavování jako stádo oveček vlkům, kteří ani nejsou organizovaní, jsou naprostí amatéři, ale dokážou si ze stáda slušně ukousnout. A to všechno jen proto, že jsme tak hloupí, že jim to umožníme a ještě jim přivedeme posily.

P.S. Nakonec to bude jen na obyčejných lidech, vzít do ruky hole a řetězy, jako Husiti vzali cepy a sudlice a vyjít v rojnicích do ulic.   

Autor: Aleš Baloun | neděle 27.3.2016 18:30 | karma článku: 42,52 | přečteno: 2294x