Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Slyšel jste někdy něco o státním závěrečném účtu?  Až se k té základní informaci dopracujete, třeba se naučíte i "dešifrovat", kam vybrané peníze "kráčí".

2 2
možnosti
VH

Jejda - někdo má dojem, že ze závěrečného účtu nelze potřebné informace vyčíst???

0 0
možnosti
VH

Chtěl jste říci něco jiného, kromě toho, že máte trvalou chuť nadávat na Kalouska?

   Vždyť vy už ani tu hůl nehledáte, jen plácáte.

3 2
možnosti
PD

veřejné finance = státní finance (stát, ministerstva a jejich orgranizace) + finance samospráv (kraje, obce a jejich organizace)

0 1
možnosti
PD

Ježiš, to je blábol! Člověče, najděte si zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a zjistěte si, co znamenají pojmy jako je "rozpočtová skladba" a "položka rozpočtové skladby".

P.S. Výnosy ze silniční daně jsou specifické - na rozdíl od jiných daní jsou tyhle výnosy přímo zákonem určeny a převáděny do st. fondu dopravní infrastruktury.

P.P.S. Daň je ze své podstaty definována jako platba do st. rozpočtu, která je nedobrovolná (tudíž je stanovena zákonem a její neplnění je sankcioováno), neekvivalentní (za 1000 korun odvedené daně nedostanete od státu služby v hodnotě 1000 Kč) a nekonkrétní (nemůžete si určit, na co vámi odvedené daně půjdou; výjimkou je právě silniční daň)

P.P.P.S. M. Kalousek mluvil o veřejných rozpočtech, ne o výběru daní. Tj. Vy si pletete dojmy a pojmy.

4 2
možnosti
Foto

Pane Baloune, ve dvou diskusích jsem vám položil otázku, jak byste dosáhl vyrovnaného rozpočtu, aniž byste psal o tom, že se musí zrušit korupce, a vy jste mi neodpověděl. Odpověď nečekám ani nyní, ale podle vašich blogů stále na téma Kalousek se divím, proč vás ČSSD nenavrhuje na příštího ministra financí. Vždyť takový odborník musí být ternem pro každou vládu. Ta nynější vaše kvality pro svůj diletantismus nedokáže ocenit, ale ta příští bude zcela jistě tak skvělá a odborně zdatná, že si vůbec neumím představit, že byste v ní mohl chybět.

3 4
možnosti
Foto

Tak vidíte, pane Baloune, už je tam minus. Někdo vás do vlády nechce. Proč?

2 1
možnosti
PD

Jo, "ftipe vylez" :-P

1 0
možnosti
PJ

nejsme temer na nule.. jsme hluboce v minusu.. 1,62 bilionu tusim

3 0
možnosti
VH

Díky všem vládám od roku 1997.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...