Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

isabell

24. 1. 2011 9:19
...

Když jsou stanoveny obytné metry pro vězně a musí je mít, protože na to mají "právo", (postav se vězeňská službo třeba na hlavu), pak by něco podobného mohlo fungovat i u bytů.

 Výměra bytu se vydělí těmito nárokovými metry a bude hned jasno, kolik obyvatel se tam "vejde"  ;-)

0 0
možnosti
N

Nou

24. 1. 2011 9:01
Ohlašovací povinnost

Rád bych se přihlásil do diskuse s otázkou, která s počtem lidí v bytě souvisí. Občanský zákonník ukládá nájemníku tyv. ohlašovací povinnost. Ta nájemníkům ukládá, aby ve stanovené době ohlásil majiteli domu změny počtu osob a to zejména za účelem úpravy nájmu v oblasti služeb. Zajímalo by mě, zdali je ohlašovací povinnost závazná  a  je možné podat stížnost pro její nedodržování a kam ?

0 0
možnosti
AA

Saša

24. 1. 2011 8:28
Porodnost je asi moc vysoká,

když poslanecké panstvo chce dát majitelům činžovních domů právo zakazovat lidem mít děti.

0 0
možnosti
E

editti

24. 1. 2011 8:18
Autore,

Můj děda pocházel z 11 dětí a bydleli na vesnici v baráčku, který se skládal z velké sednice a malé sedničky, v které se netopilo. Představte si, že s jeho rodiči a 10 sourozenci tam bydleli ještě 2 vejmínkáři, jeho prarodiče. Přesto byli všichni spokojeni.

Moje matka vyrůstala na pražském Žižkově v pavlačovém domě majitele Pavláska. Spolu s jejími rodiči bydleli v bytě 2+1 teta se strýcem a její 3 sourozenci. Žádný zákon nereguloval počet bydlících, reguloval jej pouze pan domácí, který si nechal za každého člena rodiny navíc připlatit. Později si strejda a teta našli podnájem a domácí nájem snížil. Prostě není nad to, když nám poslanci zaplevelí naše životy zákony, které jsou stejně k ničemu.;-D;-D

0 0
možnosti
M

martin5.33

24. 1. 2011 11:21
Re: Autore,

A o to jde - u jedněch to byl jejich dům a v druhém si nechal připlatit.

Dnes, když budete chtít připlatit, hned budete nařčen z diskriminace, protože soused platí méně.

0 0
možnosti
J

jarno3

24. 1. 2011 7:57
To zase bude pozdvižení....

První, kdo to začnou obcházet, budou vypočítaví majitelé bytů. Hygienické návyky lidem nevštípíte tím, že  omezíte jejich počet v bytě .Naopak. Získané hygienické návyky plus nárok na určitý standart bydlení budou přirozeným regulativem. Tak nač to určovat zákonem? Podobně jako lékárničky, zimní gumy, úsporné žárovky, rovné okurky a hromadu dalších nesmyslů? Dneska problémy s ubytováním řeší mnoho studentů tím, že si najdou společný privát. A funguje to i bez zbytečného zákona. Za první republiky to fungovalo  nejinak.

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 1. 2011 8:03
Re: To zase bude pozdvižení....

Z těch zbytečností bych vyjmul ty zimní pneu. Dokud bude existovat dost pitomců schopných kvůli své šetrnosti sestřelit protijedoucí auto, nebo zablokovat dopravu v kopci, tak se jim to holt musí nařídit. ne, že by to bylo ideální řešení, ale co jiného se dá dělat.

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 1. 2011 7:47
proč by měla existovat v zákoně nějaká klauzule

Když si tohle může dohodnout majitel domu s nájemcem sám. Existuje smluvní nájemné? Existuje. Čili, majitel bytu se může kdykoliv rozhodnout,že za zvýšený počet lidí v domě "smluvně" zvýší nájemné. Ale taky nemusí.-zase není důvod aby hned po narození potomka  nájemníka tam běžel a místo gratulace zvyšoval nájem.Protože i ten majitel domu ví,že sehnat nového solidního nájemníka co poctivě platí nájem potřebné výši  a nedělá v domě brajgl, zase není samozřejmost.

:-)

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 1. 2011 8:00
Re: proč by měla existovat v zákoně nějaká klauzule

R^ Jo, přesně. na tohle bych nějaký nový zákon či předpis nevymýšlel. Tohle by měla být věc smluvního vztahu mezi majitelem a nájemníkem. A samozřejmě vynutitelností práva, tedy v tomto případě dané smlouvy. Ne, že nájemník se na smluvní závazky vykašle a majitel ho potom bude po soudech nahánět pět šest let.

0 0
možnosti
J

JiMu

24. 1. 2011 7:45
Kolik koček může být na neden byt ??

Jsou případy, kdy v jednom bytě má nějaká paní i 40 koček. Jaká asi budou potom omezení i pro zvířata ?

0 0
možnosti
D

duhacenzor

24. 1. 2011 7:19
Pane kolego, lidé žijí v malých bytech

z praktických důvodů, jen tak totiž dokáží splatit neskutečné nájemné, které se dnes od "hodných" a "hygienických" majitelů požaduje. A bílí. Na cygna se nevymlouvej. Mor na vás, hamižní majitelé domů.! 

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...