Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S tema xpckama bych se tak nechlubil. Treba ted vysla Java8 a ta s xp nehraje. Ja mel doma funkcni pc s win98. Kdyz sem ho pripojil z nostalgie k internetu, tak vzhledem k tomu ze to nemelo firewall,tak to okamzite na disku kouzlilo nezname soubory.Prohlizet web se dal,max seznam,idnes mel problem s reklamou a faceboook ani nahodou. a podobne to dopadne s XP. Bud to nechate odstrihly od sveta detem na hry,nebo pisnicky, nebo se toho zbavite. Az bude do roka novy chrome,ktery pobezi na jave8, bude to dalsi rana pro xp,pac jiny prohlizec tam nema cenu mit a stary se aktualizuje sam.

0 0
možnosti
Foto

Důležité je být připraven. Proto jsem si již před lety nechal rozdělit (já tomu nerozumím) pevný disk na 2 části. Na jedné běží XPéčka a druhé Linux. Původně jsem chtěl windows opustit definitivně, ale člověk občas potřebuje program, který v Linuxu (s mými schopnostmi) nefunguje. Takže výsledkem je bezpečné prostředí pro připojování k internetu i fungující windows. R^

0 0
možnosti

Počítač vám bude fungovat, ale nedoporučuji se připojovat na internet. Záplaty řeší hodně bezpečnostních hrozeb. Problémem také může být, že pod ním přestanou běžet novější verze prohlížečů (pro něž budou navrhovány stránky, takže se vám mohou špatně zobrazovat).

Problém můžete mít také s instalací nového hardwaru, protože nemusí existovat ovladač pro XP. 

Ale vývoj těžko předvídat, XP mají spoustu kultovních uživatelů a pokud je mezi nimi pár nadšených programátorů, mohou to vyřešit. Ale moc tomu nevěřím, DOS, Win. 3.11 nebo 98 dnes také nikdo neřeší. Ale jako lepší psací stroj vám poslouží i 386 s Win 3.1, akorát může být problém připojit ji k tiskárně.

2 0
možnosti

Já mám k XP také vřelý vztah, ale váš optimismus nesdílím. Nebude dlouho trvat a banky a úřady vás dokopou k tomu, že budete muset přejít na vyšší verzi OS. Například nejvyšší možná verze Exploreru 8 ve WIN XP už na spoustu aplikací nestačí. To se sice zatím dá vyřešit jiným prohlížečem, ale pod XP to bude čím dál tím horší. A jestli bych se měl vzdát internetové obsluhy svého účtu u banky a vrátit se zpět k nošení složenek na přepážku, tak to raději zvolím menší zlo a přejdu na vyšší operační systém.

0 0
možnosti

Na to zapomeňte, že časem dostanete v aukci za PC s XPčkama stejné peníze, za které jste to koupil. Relativně nedávno jsem kupoval starý NTB 486 s černobílým displejem a 50 000 Kčs jsem za něj nedával ;-) Neznám masochistu, který by se vracel ke starým OS (DOS 6, WIN 3.11 atd). Co se týče životnosti DVD, tak je o řád vyšší než u MC a VHS. Jsou to desítky let, někdo tvrdí 50, jiný 100 let. U VHS nebo MC možná taky, pokud je budete pravidelně přehrávat, jinak vám z nich záznam sám zmizí (fyziku neokecáte). A příště kupujte kvalitnější média, která se vám hned nezničí (např. Verbatim, KDP nebo jak se to jmenuje).

1 0
možnosti

Obávám se že srovnáváte nesrovnatelné. Používat můžete klidně Edisonův fonograf. U operačního programu, pokud je počítač připojený k internetu bych měl přeci jen obavu, jestli někdo úmyslně nebude nějaké díry vyhledávat, tak aby lidé museli přejít na jiný systém. Ať už samotný Microsoft (případně nějaký dobrák který ji chce pomoct), případně linuxáři, nebo někdo jiný kdo bude usilovat o přechod na jiný systém.  Zkrátka si myslím že to riziko je příliš veliké....   (s politikou Microsoftu pochopitelně nesouhlasím, minimálně měli poskytnout novější OS (byť třeba značně očesaný) i na starší železo.

0 0
možnosti

Win 8 (vzhledem k faktu, že jsou určeny i pro tablety) mají nízké nároky, byť XP mají podstatně nižší. Otázka je, kam v minulosti s podporou až zajít. Někde musí být hranice, má být u XP, 98 nebo až DOSu? To ať si Microsoft rozhodne sám.

0 0
možnosti

Moc pěkně napsáno ! Tak nějak to cítím i já. V minulých dobách se vyráběly také šunty, ale jejich poměr k dobrým výrobkům byl opačný, než dnes. K těm starým dobrým strojům mám prostě citový vztah. A že uměly ! Jenže obsahovaly poctivé elektrosoučástky, poctivé vodiče, spoje byly opravdu propájené...K těm XP. Mám obavu, aby MS neudělal něco, co znemožní jejich používání. Nedivil bych se :-(

2 0
možnosti

"... obsahovaly poctivé elektrosoučástky, poctivé vodiče, spoje byly opravdu propájené"

Jj, dnes těch "poctivých vodičů" jam je poskrovnu, v rámci úspor se tam cpou samé polovodiče ;-)

Pokud jde o kvalitu spojů, tak ta je dnes podstatně lepší, ale bohužel v rámci "ekologie" se prakticky již všude najelo na Pb-Free, takže jsou spoje křehčí.

2 0
možnosti

Podpora ze strany výrobce je jedna věc a funkčnost ta druhá. Proto spousta uživatelů Windows XP nevyhodí svoji oblíbenou mašinku a nepřejde na novější OS jenom kvůli tomu, že Microsoft přestane aktualizovat Windows XP a Office 2003. Jsem toho názoru, že pokud neodejde hardware staršího PC, netřeba podléhat reklamě a využívat stávající zařízení. U firem a státní správy to může být jiné.

2 0
možnosti

Ono výrobci programů SW již dávno s předstihem přestávají podporovat staré operační systémy, takže Vám nepoběží třeba jednoduchý právě zakoupený slovník třeba česko anglický, nemluvě o brouzdání internetem, i - bankovnictví.

0 0
možnosti
Foto

Prognozam o tom, co se bude a nebude pouzivat neverim, tech uz tu bylo ;-D

Ja jsem donedavna mela HDD 20GB a Okna 97. Prijde ale moment, kdy uz to nestaci a clovek musi jit s dobou ... na druhou stranu ale neni potreba to "stare harampadi" hned vyhazovat.

0 0
možnosti

Kecáte, žádný Okna 97 nikdy neexistovala.;-)

1 0
možnosti

Něco na tom je, když já nerad skladuji věci, takže VHS kazety už jsem vyhodil, byla jich plná popelnice, když jsem si koupil první digitálky s melodiema, stály myslím 1000 Kč, hrozná pálka na tu dobu ))) ........ jinak jeden videorekorder tady ještě mám, je vlastně novej i když tak 20 let starej, protože odehrál max tak do 50 filmů, kdyby někdo chtěl je zdarma k mání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...