Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

kagemusha

11. 5. 2012 20:59
Viktork Kožený a jeho zaručené Harvardské fondy...

jsou už asi pro mnohé zapomenutou záležitostí. Za vložené peníze měl občan dostat podíl na státním majetku. Zřejmě pod článkem je mnoho těch, co tuhle situaci nezažili. Je tomu dost podobná. Zaručený výnos, téměž absolutní jistota ... a výsledek? Absolutní nula. Mohl jsem napsat i horší slovo :-)

A do čeho bych investoval já? Umění a zlato... když už Jste se mě na to ptali. V[>-]

0 0
možnosti
VH

Stará kára

12. 5. 2012 11:05
Re: Viktork Kožený a jeho zaručené Harvardské fondy...

Jen pro přesnost:  podíl na majetku dostal (nikoliv "měl dostat") občan zdarma.  Registrační polatek 1.000 Kč a průměrná hodnota získaného majetku - 35.400 Kč určitě neodpovídají pojmu "za vložené peníze".

  Otázkou je, zda je i v současnosti je legislativa na Klausově úrovni útěku před právem.

  Pokud jsme se někteří ptali na alternativu, ptali jsme se na alternativu finančních investic. Investice do hmotného majetku (movitého či nemovitého) zpravidla bezpečnější bývají.

 Úplně na závěr: srovnávat státní dluhopis s fondem je přeci jenom nonsens.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 5. 2012 10:51
Víte vůbec, o čem píšete?

Nákup dluhopisů (nejen státních) je jednou z mnoha investičních příležitostí.  Pokud máte volné peníze, tak je (předpokládám) nenecháte ve slamníku. I malé zhodnocení je lepší než žádné (o možnosti vloupačky či požáru nemluvě).  No - a když je dáte kamkoliv, kde vám ponesou, jedná se o investici.  Uvedu některé z možností:

 -  Banka: běžný účet úročen nejvýše desetinami procenta, nezajímavé;  spořící či termínovaný účet, stavebko: výnos po zdanění 1,5 ÷ 3,2 (÷ 4,0) %;  rizoko malé, mírně vyšší než u státních dluhopisů.

 - Byt, byty, jiné nemovitosti: uváděný čistý výnos (při 100% podílu vlastních prostředků) 3,7 ÷ 4,1 %;  výhoda: jistina se téměř nezhodnocuje; riziko: relativně malé, nebezpečí při destrukci (např. požár) nebude pojistkou kryta ztráta příjmů; riziko nadbytku bytů.

 - Akcie, fondy: velmi volativní výnos (u fondů zřejmě ještě delší dobu nízký), u akcií existují výnosy (v porovnání s aktuální cenou) až k 5 procentům (např. KB);  riziko: relativně vysoké.

  (pokračování)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 5. 2012 11:02
Víte vůbec, o čem píšete? (pokrač.)

- Dluhopisy (nejen státní)

      Dluhopisy korporací (pokud jsou pro občana vzhledem k lotům dostupné) mají čistý výnos kolem 5,5 ÷ 7,0 procent; relativně rizikové (zpravidla čím větší výnos, tím větší riziko).

     Státní dluhopis (2011): pětiletý dluhopis má čistý výnos (nedaněno) 3,9 ÷ 4,0 % p.a.; státní dluhopis je investice s minimálním rizikem (ve srovnání s ostatními finančními investicemi.

     Státní dluhopis s výnosem na úrovni inflace: investice velmi konzervativní (tj. řekněme "zbabělá"); v případě, že inflace bude v průměru pod 3,5 ÷ 3,8 %, nebude optimální; na druhé straně v případě vysoké inflace (kterou nelze při současném naprosto neodpovědném chování ECB vyloučit) bude zajištěna kupní síla původního vkladu; prakticky nulové riziko.

     Každý samozřejmě může zvolit, jak investuje s ohledem na pro něj přijatelné riziko. Tak - a teď mně vyložte, proč tak dluhopisy pomlouváte. Kterou investiční příležitost doporučíte místo této?

2 0
možnosti
PK

bakules

11. 5. 2012 8:49
když tak přemýšlím

kam ekonom-odbořář ještě nenapřel své erudované kritické oko,tuším že se dočkáme elaborátu zabývající se anonymními akciemi či zdaněním dividend.Ovšem to bude ale masakr;-D

0 0
možnosti
PK

bakules

11. 5. 2012 8:27
po vládních dluhopisech

se jen zapráší jako v případě první emise.Pokud autor ví kde dostane větší úrok tak ho rozhodně nikdo nenutí peníze vkládat do dluhopisů.Ale on neví ,on chce jen kritizovat.Diletant který kritizuje to co nezná je trapný diletant.Mohl bych psát dál ale koukám v diskuzi už proběhl pokus tento blabol nějak usměrnit.

1 0
možnosti
PGS

pgjed

11. 5. 2012 8:24
Štátní dluhopisy - metoda legalizace původu peněz

Žejsou státní dluhopisy, jako způsob uložení peněz, nevýhodnétomu, kdo je řádně vydělal, není pochyb. Úrok nekryje ani inflaci. Komu se hodí, utrpět určitou ztrátu vložených prostředků? Tomu, kdo tyto prostředky získal  z ne zcela zákonné činnosti, nebo nebyly řádně zdaněny. Při vědomí toho, kolik peněz se jenom odkmotří z veřejných rozpočtů, musí být  u nás miliardy, desítky, ba stovky miliard peněz mlhavého původu, které je třeba nějak legalizovat. A na to je Kalousek odborník. Podobně, jako to zafíroval s hazardem, který napřed svévolně napovoloval tak, že na každém nároží je herna, nebo firma provozující hazard a 20 let se jich nikdo nezbaví, zákon - nezákon, udělá to i s penězi mlhavého původu. Kdo je dá do státních dluhopisů, dostane je za pár let zpět vyprané, naškrobené a vyžehlené . Divím se, že těm, kteří dělají Kalouskovi v TOP09 fíkový list, tato svatouškovská lumpárna v glazé rukavičkách - vysoká drezůra mafiánství nevadí.

3 0
možnosti
PK

bakules

11. 5. 2012 8:31
Re: Štátní dluhopisy - metoda legalizace původu peněz

prozradte mě výhodné uložení??Nevěřím že myslíte akcie,komodity atd podle stylu vašeho příspěvku jsou to buržoazní ordinerní metody jak okrást dělnickou třídu.

2 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

11. 5. 2012 7:59
Vy chcete bohatnout na státních dluhopisech???

Odkud jste spadl, člověče? Státní dluhopisy se berou jen a pouze jako ochrana před inflací. Na vydělávání jsou tady akcie, opce, měnové obchody, ....

1 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 5. 2012 11:15
Re: Vy chcete bohatnout na státních dluhopisech???

No - na opci musí jeden "prodělat", aby druhý vydělal. Stejně tak na měnovém obchodu.  Akcie jsou sice na vydělávání, ale s rizikem?  Kdo vám brání, abyste si místo dluhopisu koupil akcie? (Například v současnosti jedny z nejvýnosnějších: KB)

1 0
možnosti
JT

sudovec

11. 5. 2012 7:29
Dluhopisy

Žádné dluhopisy nemají nějaké závratné výše úroků. Jejich výhoda spočívá úplně v něčem jiném.

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 5. 2012 8:04
Re: Dluhopisy

tedy, spočíval, v případě stabilních států,u kterých je 100%  jistota že je budou splácet. Po krachu Řecka už ta jistota v Evropě není a další státy už se staví do fronty aby jim EU "půjčila další desítky miliard na věčnou oplátku a dojednala s investory smazání splácení dluhopisů.

Otázka je jak je na tom, nebo za 3-5 let bude ČR.Sice nám pan Kalousek tvrdí že jsme na tom úplně bezvadně a nic nám nehrozí, ale to tak ještě před 2 lety říkali Řekové taky...

1 0
možnosti
VJ

velký jarda

11. 5. 2012 7:21
typický

odborářský blábol. Nějaké jiné řešení v nedohlednu.  Pište raději o kytičkách nebo o sexu, tomuhle opravdu nerozumíte.

3 0
možnosti
MP

Martin V2

11. 5. 2012 7:08
Máte tam chybu

Za pět let bude u vlády spolek z ČSSD a KSČM a sekundovat jim budou odboráři. Díky jim a jejich geniálnímu vedení státu a ekonomiky, nebude problém peníze vyplatit.V[>-]

To jak naznačujete, že odboraři bojující za lepší svět, přivedou stát na buben, se mi vůbec nelíbí a vypadá to jako hnusná pomluva!;-€

1 0
možnosti
JT

sudovec

11. 5. 2012 7:30
Re: Máte tam chybu

Máte recht, konečně přestanou nezodpovědně šetřit a kola ekonomiky se sama od sebe roztočí úžasnou rychlostí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...