Škoda rány, která padne vedle...

Pouze staré moudro nebo potřebná věc ve dnešní společnosti? Určitě obojí! Ale může se to i obrátit špatným směrem... Zejména v Čechách.

Rozumná slova, hodiny házení hrachu na zeď a výsledek? Nic! A to ještě v tom lepším případě. „Ohýbat stromek, dokud je ještě mladý“ má zcela jistě smysl daleko větší, než pak řešit už téměř neřešitelné situace. To platí a platit bude a vykládat o tom, že to má být jinak je jen hloupá myšlenka někoho, kdo nemá ani páru o tom, o čem mluví.

Bohužel, jak se ukazuje - ti, co byli trestáni domluvami a nějakým „ty-ty-ty“, ti dnes řídí tuhle zemi a rozhodují o těch slušných. K těm, co slušní nejsou, se chovají stejně jako sami k sobě. Vrána k vráně sedá a tak policie zasahuje proti slušným lidem, kterým ti neslušní už začali natolik vadit, že se začali bouřit.

Policie je tu na ochranu zákonů, politiků a sociálně slabých. Takže politici posílají policii na ty, co se jim už příčí být utiskovaní. A přitom by stačilo, aby matka a otec politika se mu v jeho dětství a mládí věnovali víc ručně než slovně nebo vůbec. A to samé platí o těch, co si tu žijí proti všem zákonům.

A výsledek? Politik fackuje voliče za urážlivá, leč pravdivá obvinění, policie tvrdě zasáhne a hlava nehlava bije bouřící se slušné občany, protestující proti parazitům na sociálním systému… A paradoxem je, že onen fackující politik ještě prohlásí, že vychovává mladého člověka k úctě a trestá ho za lež, co je sice pravdou, ale to je tajné.

Je to jako ve filmu Adéla ještě nevečeřela. My se neboxujeme, my se v Čechách fackujeme, pokud si někdo koleduje… Ale že si koledují politici a nepřizpůsobiví? Zkuste dát facku Romovi nebo politikovi! Bude to rasistický útok nebo útok na veřejného činitele.

P.S. Když napadnou oni Vás, bude to… výchova.

Autor: Aleš Baloun | pátek 30.9.2011 7:00 | karma článku: 16,55 | přečteno: 730x