Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechcem rýpať do Čechov, ale je to taká typická vlastnosť - všetko prepočítavať a rozmýšľať, či si to kúpim alebo nie... Občas mám dojem, že Česi sa na dovolenkách nebavia o inom len o cenách. Mám to z vlastnej skúseností - počuť Čechov rozprávať sa v Chorvátsku je úplne bežné.

Slováci majú trochu inú filozofiu - buď na dovolenku peniaze mám, a potom si ich užijem. Alebo peniaze nemám a som ticho alebo zostanem doma...

V roku 1991 som bol na otočku prvý krát v Nemecku, vyčlenil som si 100 mariek (takmer celý môj vtedajší plat) a míňal som marky akoby to boli koruny... Napríklad som si kúpil kilo banánov za 2 marky.

0 0
možnosti

Dovolím si poznámku (za Čechy). Diskuze o cenách Chorvatsku vidím spíš v rovině, jestli má smysl své peníze utrácet za dovolenou v Chorvatsku nebo něco málo přihodit a letět do zajímavější destinace. A taky v tom cítím pocit (který sdílím), že se z nás domácí snaží vytěžit opravdu maximum a přestává to být příjemné a navíc tomu neodpovídají poskytované služby.

Pojem UŽÍT SI PENÍZE se prostě v Chorvatsku postupně bohužel mění pouze na UTRATIT PENÍZE.

0 0
možnosti

Jezdím do Chorvatska pravidelně od roku 2004 a je pravda, že za těch 10 let, ceny skutečně nepříjemně stouply (ubytování, dálnice, PHM, jídlo, známka Slovinsko). Troufnu si tvrdit, že v součtu do dělá tak 1,5 násobek. Kurz EURa taky udělal své. Kvalita služeb je mnohdy rozpačitá a jako na houpačce. Nábytkové "retro" vybavení apartmánů je kapitola sama o sobě. Letošní odliv turistů byl skutečně viditelný, prázdné restaurace, poloprázdné pláže. To, co jsme dali letos v restauraci za týdenní večeře, nám doma stačí na jídlo skoro na měsíc. Chorvatsko se v porovnání s jinými (exotičtějšími) destinacemi prostě už dostalo za pomyslnou hranici a přestalo být pro řadu lidí atraktivní. Nezbývá než doufat, že to Chorvat pochopí a něco se změní. Nebo místo 8 měsíců tance bude muset makat.

1 1
možnosti

a co třeba kanáry? Letenka z Mnichova s Norwegian zpáteční na Gran Canaria se dá koupit i za 120 euro na osobu, ubytování přes booking 3 tisíc káčé za týden/apartmán a jídlo díky nižšímu DPH (tři sazby 0,5,7%) je levnější v lecčem než u nás. Proč stále HR?

1 0
možnosti

J92a11r98a 35R34a93n30k

12. 8. 2014 2:08

Litr vina za 10$ je moc? V restauraci? Zkuste priste zemi, kde se sice mozna nedomluvite, ale urcite naleznete vice pamatek, seznamite se s mistimi a nebude to o moc drazsi....Spanelsko, Pertugalsko.....mate moznost chodit pesky a spat v hostelich, urcite Vam to prospeje;-)

1 0
možnosti

No potěš koště....když to srovnám s letošními cenami na Thassosu, tak je to pěkná pálka. Tam byly ceny vcelku ucházející...lahvové pivo 0,65 E, gyros 2 E, komplet večeře ve slušné taverně 12 E, 8 kg melouna 2 E.... vcelku pohoda...;-D;-D

1 0
možnosti

Proto já jezdím za památkama do Německa a vyčvachtat se do Bulharska.

Naše první zahraniční dovolená na Korfu (97) vypadala v cenách podobně jako Vaše letos v Chorvatsku. poloviční porce za cenu vyšší než v Hamburku na nádraží. O Chorvatsku kamarádi vždycky básnili, jak je tam krásná voda a příroda, ale když jsem se zeptal na ceny, básnit přestali. Oni tam jezdí jako paštikáři a to já teda odmítám, když dovolená, tak slušnej hotel, bez kuchyně:-). V Bulharsku byly i loni ceny v restauracích jako u nás.

1 0
možnosti
Foto

Porovnáváte neporovnatelné.

Ceny v chorvatsku tak jak jste je napsal jsou opravdu o 30 možná někdy o 50% drařší než u nás-ale to jsou ceny v turistických centrech-ne v běžných obchodech.

U nás máte na koupalištích, v ZOO v hotelích...taky vyšší ceny než v supermarketu

2 0
možnosti

Ono vás to možná překvapí, ale jako turista jezdíte do turistických center a proto je třeba brát ceny z turistickych center a přece nejezdím kvůli jídlu a pití do jiného okresu.

1 0
možnosti

Do Jugošky sem jel jednou a víckrát mě tam neuvidí...:-P

1 2
možnosti

To o těch cenách a službách skutečně sedí.Navíc ten parkovací dům za KN 25/hod. je v Dubrovníku na kopci a tak z něj jdete napřed dlouho z kopce do starého města a ještě déle nahoru, tak na rychlou prohlídku potřebujete alespoň dvě hodiny.Co je úplně pohroma , je hranice mezi Chorvatskem a Černou Horou.Na straně chorvatské jsme při cestě tam popojížděli hodinu , pak byla namátková kontrola dokladů a dojeli jsme do Černé Hory.Tam ta samá kontrola probíhala průběžně a zdrželi jsme se tam snad pět minut. Večer jsme jeli zpět a opět u Černohorců pět minut a před chorvatskou celnicí popojíždění jeden a půl hodiny.Přitom zcela stejná kontrola pouze dokladů, asi chorvatští policisté si více váží své práce a jsou přeci EU.Situace mi připomněna naše celníky a pohraničníky před revolucí, kdy také odbavovali za hodinu tak 20 aut.

2 1
možnosti
Foto

Netuším proč, ale na slovinsko-chorvatské hranici je stále pasová kontrola. I když jsou oba státy v EU. Myslím z Mariboru (SLO) na Záhřeb (HR). A díky některým "důsledným" kontrolorům tam vznikají dlouhé fronty. A ty kontrolní stanoviště mají každý stát svoje vlastní, pár desítek metrů od sebe. PROČ? V dnešní době...

2 0
možnosti

Chorvatské moře je prima, ale to stejné moře je krásné i V Řecku, Turecku, Itálii, Francii, Španělsku.

2 0
možnosti

P.S. Ceny v Chorvatsku určuje mnoho Čechů a ti učí Chorvaty jak okrádat krajany.

0 1
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...