S Tebou nechci mít nic společného…

Proč si tři politici přejí konec anonymity v umělém oplodnění? Napadá mě jistě ne nereálný důvod. A je hodně závažný.

Hrozba incestu ošetřená zákonem v podání Marka Bendy je unikátní. V době, kdy se například naše etnikum klidně vědomě promíchává ve stylu „příbuzný s příbuzným“ zcela záměrně a „dárcovství spermatu“ je i jejich životním stylem, přichází vskutku perla z politického mozku. Jednak je vidět, na co politici myslí nejvíc a pak i odůvodnění celého toho návrhu je úžasné. Prevence.  Do budoucna.

Jestli mají ti tři „experti na incesty“ nějaký důvod se takovou problematikou zabývat, napadají mě dva reálné důvody. První je, aby nedošlo k „míchání krve“. Čili aby někdo z ČSSD nevědomky neměl dítě s někým z ODS nebo osobou z jiné politické strany, se kterou je zakázáno spolupracovat. Druhá verze je zamezení infiltrace do stranických řad prostřednictvím asistovaného umělého oplodnění nevhodným dárcem.   

Skoro naživo si pak lze přestavit, jak budoucí rodiče ve spermabance požadují, aby jejich budoucí dítě nebylo „opačného politického smýšlení“. Kombinace důvodů by možná mohly být i další, ale to, oč tu běží, je pro obyčejné lidi se zdravým selským rozumem jasné i bez zákona. A pro jinou skupinu, rychle se rozmnožující, by to mohlo být jako další diskriminační jednání ze strany vlády k jejich zvykům. (To by se mohlo škaredě odrazit na volebním výsledku.)

P.S. Hlavně si ale myslím, že úúúúúplně to poslední, co tahle země potřebuje, jsou takovéhle zákony a tací zákonodárci. 

http://zpravy.idnes.cz/anonymni-darcovstvi-spermatu-a-novela-zakona-fof-/domaci.aspx?c=A120711_212847_domaci_ert

Autor: Aleš Baloun | pátek 13.7.2012 7:00 | karma článku: 12,25 | přečteno: 791x