Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Sawy

1. 6. 2012 11:29
No vida,

konecne se nasel zemedelsky expert srovnatelny s nezapomenutelnym redaktorem byvale Ceskoslovenske televize - Prazakem.

0 0
možnosti
SN

kuča

1. 6. 2012 8:39
Autore......

:-)......Vy vlastně ani zemědělství nepotřebujete! Chodíte nakupovat do Kauflandu, tam to přece roste !!! Rv

0 0
možnosti
DK

dakram1

1. 6. 2012 8:11
Vloni...

Vloni byla nadúroda obilí...naše vstupní ceny nesnížilo a obilí určitě skončilo na západ od našich hranic...to pan Veleba držel basu....Holt, tak ať se v rámci skomírajícího zemědělství raději modlí. A řepka se mu snad vydaří....protože ji musejí cpát do benzinu...A pan Veleba sám...ať jde do důchodu a necpe se ještě do Senátu..to bycvh už nepřežila...

1 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

1. 6. 2012 8:12
Re: Vloni...

Pšenice se vyvezlo tolik, že se zase nějaká musela reimportovat. Bylo to i v novinách.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

1. 6. 2012 8:01
Zemědělci pláčou, protože bude neúroda

a neúroda je problém, ať už pěstují cokoli.

-

Zemědělci pěstují to, co je ekonomicky výhodné pěstovat. Nemůžou pěstovat to, na čem by prodělali, protože by zkrachovali. A to, co je výhodné, neurčují zemědělci, ale ČR a potažmo EU. Pokud bychom dokázali chránit svůj trh s potravinami, zemědělci by pěstovali skutečně potraviny, ale byly by asi tak o polovinu dražší než dnes.

-

Takže pokud toužíte po potravinách z našich polí, podpořte vystoupení z EU a celní ochranu našeho trhu. Počítejte ale s tím, že to vyvolá ekonomickou válku, která nás bude stát mnohem víc než drahé potraviny. Další varianta je v EU přesvědčit ostatní, aby unie změnila zemědělskou politiku dotací. Za tímto účelem doporučuji začít studovat pro každý případ francouzštinu, abyste rozuměl jejich jadrné odpovědi. ;-)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

1. 6. 2012 8:08
Re: Zemědělci pláčou, protože bude neúroda

na to neni treba studia cizich jazyku, vyznam slova "merde" pochopi kazdy ... a pokud snad nahodou ne, predpokladam, ze odpoved bude podlozena i prislusnymi posunky, jejichz vyznam je mezinarodne znamy ;-)

0 0
možnosti
TB

tombry

1. 6. 2012 7:52
No, jestli

to není náhodou tak, že aby zemědělci nedopadli jako ti dinosauři, tak musí pěstovat právě tu řepku apod. Kdyby měli pěstovat cibuli, tak by si asi nevydělali ani na slanou vodu.....

0 0
možnosti
VT

Johyn

1. 6. 2012 11:37
Re: No, jestli

Věřte nebo ne, znám zemědělce, kteří nepěstují nic. Tedy mají na pastvinách zvířata. Ty na těch pastvinách mají celoročně a pouze v zimě je přikrmují. Tedy dělají maximálně sena a otavy. A žijí z dotací. Je jim úplně jedno, že za celý rok neprodají jediné zvíře či produkt.

0 0
možnosti
ZB

zberanek

1. 6. 2012 7:48
Zemědělství pěstuje hangáry, sluneční elektrárny a ...

Na článku je hodně pravdy, navíc zemědělci si pláčem říkají o další dotace a pochopitelně lepší ceny. Dnes na polích rostou nejen plodiny, ale i hangáry pro velkosklady, sluneční elektrárny, větrné elektrárny. Je to zkrátka taková všehochuť. Ničení zemědělství započal Lux, vybila se stáda dobytku, zrušily se cukrovary. Jenže pouhým modlením se samo nic nevypěstuje, k tomu je třeba práce. Jen s tím zavlažováním bych byl opatrnější, to opravdu není tak jednoduché, nejen nákladné, ale také je třeba mít přívod vody.

1 0
možnosti
FS

aroneček

1. 6. 2012 7:48
Autor má naprostou pravdu.

Kdyby se pěstovaly brambory,obilí atd,tak by se nemusely potraviny dovážet.Nick ataknevim,je opravdu hoden toho jména.JZD bylo něco,co nám okolní svět záviděl.Jste mimo mísu a asi máte hlavu jenom proto,abyste se přes ni najedl.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

1. 6. 2012 8:10
Re: Autor má naprostou pravdu.

Ale on má v podstatě pravdu !  Brečí ti, co pěstují řepku a podobná svinstva.  Farmáži, co pěstují obilí, brambory, a.p. jsou na poli a nebrečí.  A kdo se zabývá živočišnou výrobou nemá proč brečet - ty dotace se ho netýkají.

1 0
možnosti
C

czernej007

1. 6. 2012 7:27
to se mi jen zdá

předem podotýkám,že bydlím v paneláku a se zemědělstvím nemám nic společného,ale takový blábol bych nenapsal ani po 20 pivu jako ,že pivo nepiju,ty podmínky si neurčují zemědělci,ale vláda ,to,že je lepší pěstovat řepku místo brambor a s těmi zavlažovacími systémy jste mě úplně dojal k pláči,vy budete určitě odborník na fšechno,takové mám nejradějiRv

1 0
možnosti
SN

kuča

1. 6. 2012 8:37
Re: to se mi jen zdá

:-)..........pro czernej ....! Jedíný rozumný příspěvek v této diskusi. Zemědělci také musí žít a musí pěstovat a vyrábět, to co prodají. Jinak pro toho jednoho chytrého pána, že Lux zničil zemědělství - zjistěte si historii. Špatné asociační dohody uzavřel Dyba a Dlouhý, blahé paměti. Od nás vývoz do Evropy clo, dovoz k nám bez cla. Cukrovku zlikvidovala EU, stanovené výměry, zlikvidována řada cukrovarů. Koupili je cizinci, ale pak jako konkurenci likvidovali. Příklad - nový cukrovar v Hrochově Týnci...srovnán se zemí, ve Vyškově ...už tam stojí Lídl(nebo něco jiného). Než něco napíšu, tak si zjistím o co kráčí ! !!

0 0
možnosti

jarinka

1. 6. 2012 7:18
Je hrozné,

co se to s naší zemí stalo. Jako dítě jsem viděla kolem sebe lány obilí, brambor, řepy. Nyní jsou tu jen louky, občas pěstují směsku pelušky a ovsa na krmivo pro dobytek.

0 0
možnosti
FK

ataknevim

1. 6. 2012 7:16
Proč zemědělci zase pláčou?

Víte, když v televizi ukazovali  ty naříkající brečbáby, tak to nebyli  zemědělci, ale zemědělští nádeníci  či jejich papaláši z nějakých družstev. Jézeďáci  či jejich potomci se prostě nezapřou. Dědictví a prokletí komunismu nás bude pronásledovat do třetího až čtvrtého pokolení!!

1 0
možnosti
J

jarno3

1. 6. 2012 8:02
Re: Proč zemědělci zase pláčou?

Ziegler změnil nick?;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...