Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč tu je zmatek a rozvolňování je rychlé a chaotické?

Proč mají lidé mít pocit, že je vláda zmatená, nařízení nesmyslná a vytváří svými rozhodnutími jen zmatek? Je to záměr, jak si mnozí myslí?

Zcela jistě tu záměry k tomuto scénáři jsou. Jen si vzpomeňte na začátek pandemie a silná vládní opatření. To byl začátek všeho, co se nyní děje. A může za to prý jeden jediný muž. Premiér.    

Respektive jeho osobnost. Osobnost, zvyklá řídit a vládnout ve svých firmách. Bohužel – to je pro mnohé nestravitelné. Nedokážu si představit, co za armagedon by tady byly schopné některé jiné politické strany a jejich předsedové vytvořit, být u koryta – tedy ve vládě a mít moc premiéra.

Za dob klidu tyhle strany a jejich lídři dokázali, že jim nejde o lidi v téhle zemi ale jen o jejich vlastní profit. Ale zpátky na začátek příběhu...

Uzavření škol, obchodů, zavedení roušek, karantény, odstupu, omezování shlukování se lidí, zákaz společenských akcí, sportovních akcí… Nevěřím, že tohle by ODS nebo KDU-ČSL a už vůbec ne TOP09 s Piráty dokázaly tak rychle zorganizovat. Nedokázaly se dohodnout nikdy na ničem pořádném a nedokázaly by se dohodnout co dělat na začátku pandemie. Jediné, na čem se kdy dokázali lídři těchto stran dohodnout, je program Antibabiš a omezování demokracie a osobních svobod, které nařízení přinesla. Celou dobu jen všichni hledali důvody a způsob, jak ukázat na špatná rozhodnutí a porušování zákonů. Poukazovat na nepřipravenost naší země na tuhle situaci je opravdu humorné. Tihle všichni tu byli u vesla roky a nic na takovou situaci nepřipravili. Měli jiné starosti. Vlastně stejné, jako i nyní. Jak sebe ukázat jako nejlepší a nejvhodnější pro případ, že by se konaly nějaké volby.

Žádná z opozičních stran nemá a nikdy neměla a mít nebude nějaký pozitivní program pro tuhle zemi. A tady je ten prapůvod, proč je nyní vše nepřehledné a zmatené, proč lidé jsou dezorientovaní a nevědí, co mohou a co nemohou.

Cílem je ukázat, že současná vláda je "totalitní, nedemokratická a poškodila a poškozuje ekonomiku země." Proto žaloba na protizákonné zavádění opatření ministrem zdravotnictví, nedostatek roušek a jejich „neprůhledné“ nakupování a v poslední době na rychlé a špatné rozvolňování opatření, která na začátku těmi samými „vůdci“ byla kritizována jako nesmyslná a nyní jsou těmi samými vynucovaná a následné opět zatracovaní. To je ten důvod pro chaos a zmatek. 

Protichůdná stanoviska kritiků vlády jsou krásně průhledná. Na začátku to bylo tom, že premiér řídí stát jako firmu a sám. To se nelíbilo a tak byl nasazen druhý muž, aby ČSSD neztratila úplně svou tvář.

Proběhlo pár změn, ale hlavní aktéři zůstali a sbírali body. Že hlavní slovo měl a má epidemiolog je naprosto v pořádku. Je odborník. I jiné státy se řídí radami odborníků, i když vypadají nepochopitelně.

Tudy cesta pro zásluhy opozice nevedla. Až nějaká chytrá hlava řekla, že postup byl protizákonný.  Pro ilustraci – jste uštknutý jedovatým hadem. Máte možnost vysát jed z rány a pokusit se zabránit postupu jedu tlakovým obvazem. Záměrně nepíšu „a uříznou si nohu“.  Pak půjdete hledat pomoc. To byl plán vlády. Ovšem nebyl podle pravidel. Podle opozice se musíte nejdříve s někým poradit, nejlépe s právníkem, zda Vámi zvolený postup je správný. Pak zavoláte příteli o pomoc. Jestli ještě budete při vědomí. Do nemocnice se pravděpodobně dostanete. Na patologii. Tak by to dopadlo, kdyby to řídila opozice.

Když nejsou zásluhy na začátku, musí být na konci. Všichni jsou generály po bitvě, která ještě zdaleka neskončila. Poštvání podnikatelů proti vládě, poštvání občanu proti vládě, záměrné deklasování a kritika rozhodnutí vlády… Naštěstí nejsme jediní, kteří jsou stejně zasažení. Stačí se rozhlédnout kolem. Jak to řešily jiné státy. A ejhle – skoro stejně. Neslyšel jsem o tom, že by se v jiných státech děly na politické scéně věci, jaké se dějí u nás. V čem to vězí?

Důvod je jasný. Opozice nesbírá body, které by mohly pomoct se zbavit úhlavního nepřítele. Hledá jen cokoliv, co by ho pomohlo sestřelit. Kdyby se to povedlo, pak roky bude tvrdit, že za bídu a neštěstí může právě současná vláda. O nic jiného tu nejde.

Kafemlýnek jede stále dokola..."Oni to nařídili a je to špatné. Oni to zrušili a je to špatné. Oni to nezrušili a je to špatně. Špatně je prostě všechno. Protože jsme to neudělali my.

Proto tlak na konec „totalitních“ omezení, jako cestování za hranice, na plošné kompenzace, žaloby na ekonomickou újmu v podnikání, boj za „rychlý“ restart ekonomiky, zrušení všech „nezákonných“ omezení. Na druhé straně je tu snaha vlády to nepodcenit. A ping-pong pokračuje…

Kdo bude vítěz? To se ještě neví, ale doufám, že ne koronavirus. Buď jak buď – pokud přijde druhá vlna (a ta přijde) viníka už opozice zná. Můžete hádat. Jednou stačí…

Nejde o lidi, nejde o jejich zdraví a ani ekonomiku. Jde jen o jediné. O to, dostat se k moci. Anebo se k ní raději nedostat?  Ono se to nějak vyvrbí a opozice se pak jistě správně rozhodne. Jako vždycky.

Autor: Aleš Baloun | neděle 3.5.2020 19:01 | karma článku: 22,42 | přečteno: 539x
  • Další články autora

Aleš Baloun

Bude Covid-19 jako nový symbol Zeleného údělu?

Zelení a jejich sympatizanti se radují. To, co nezvládli oni ani Greta, zvládl Covid-19 za pár měsíců. Co na tom, že to ekonomiku světa pošle do kopru...

20.4.2020 v 18:01 | Karma: 14,86 | Přečteno: 286x | Diskuse| Osobní

Aleš Baloun

Koupili byty na pronájem jako investici. Nyní musí platit ze svého a chtějí kompenzaci?

Podnikání v realitách s cílem pronajmout nakoupená bydlení a z výnosu pak splácet úvěr a ještě pohodlně žít? Nic neobvyklého. I to je podnikání. Jen často s malým háčkem. Byznys to je na černo...

13.4.2020 v 12:01 | Karma: 32,45 | Přečteno: 1507x | Diskuse| Osobní

Aleš Baloun

Tak máme další světové prvenství na dosah ruky! Ale hrdý rozhodně nejsem.

Jako národ, reprezentovaný jednotlivci nebo skupinami máme mnohá světová „nej...“. A díky Coronaviru budeme mít brzy nejspíš další ...

9.4.2020 v 18:01 | Karma: 33,06 | Přečteno: 1399x | Diskuse| Osobní

Aleš Baloun

Je čas plánovat obnovení české ekonomiky. Svépomocí. EU nám určitě nepomůže.

Budeme marně čekat na pomoc odkudsi zvenku nebo si začneme pomáhat sami a sobě, jako to už dělají jiní a další to udělají také?

7.4.2020 v 8:01 | Karma: 24,76 | Přečteno: 446x | Diskuse| Osobní

Aleš Baloun

Peníze na pomoc českým firmám? Ano! Ale jen těm správným!

„Daníš v ráji? Pak jsi v háji!“ To by mělo být první pravidlo ministerstva financí, pokud má systém být spravedlivý!

4.4.2020 v 10:01 | Karma: 42,40 | Přečteno: 6349x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  17:45

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kalifornská policie vtrhla na univerzitu, pozatýkala propalestinské studenty

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  17:41

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...