Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

3. 11. 2010 19:44
Tak se ptám -

k čemu potřebuje synek bohatých rodičů - takto gauner, sígr a postrach učitelského sboru - dobré známky na vysvědčení, potažmo diplom z VŠ? Na to, aby zdědil rodinnou firmu formální glejt nepotřebuje. Buďto na to má, nebo ne. Glejt potřebuje hlavně, chce - li se uchytit ve službách státu, popřípadě domoci se úředního kulatého razítka jehož kouzlo se dá dobře zpenežit.  Ale to jsme zase zpátky u státu a jeho úřadů. V mnohých státních úřadech je diplom formálním požadavkem, ve

skutečnosti nic z toho, co dotyčný "studoval" na dané pozici

nepotřebuje. Kdokoliv jiný potřebuje skutečné znalosti, ne ferman. Ten je mu platný jako kanárkovi golfky. kdo by se nechal operovat doktorem, který studia ztrávil po barech a diplom si koupil? Takový šílenec by se asi nenašel. Ale nechat si od někoho takového vystavit potvrzení či otisknout razítko na znamení kladného vyřízení žádosti? Klidně.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

3. 11. 2010 20:39
Re: Tak se ptám -

Když bude synek blbej, přivede firmu k bankrotu a protože byl blbej, nenechal si nic v záloze a skončí pod mostem. No ale i když nerozumí podnikání, s vysokoškolským diplomem se přece jenom uplatní na trhu práce líp než s absolvovaným nižším stupněm základní školy.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 11. 2010 17:35
a co si představujete pod pojmem lepší výsledek

a jak dlouho na něj tedy budeme čekat? Jak jsou karty rozdány, tak se většina maturantů přihlásí na základní stupeň který zvládnou. Na jaře se objeví v prodeji podobné testy jako se teď nabízí Scio (pro přípravu na přijímačky) aby si to procvičili pár týdnů před a nemuseli se obtěžovat se zvýšeným učením celé čtyři roka střední školy nebo dokonce 9 let základní..

Ony zase ty děti pracháčů nejsou žádní blbečkové aby neporozuměli obsahu psaného testu na kterém jen ten základní stupeň postaven-spíš naopak, ve svých právech už se vyznají líp než učitelé nebo kriminálka když je někdy sebere:) Matematice se u matury samozřejmě zdaleka vyhnou,ostatní snad zvládnou,a jupí na soukromou vejšku tam už na ně a jejich školné čekají s otevřenou náručí a o nějakém požadavku na vyšší stupeň obtížnosti maturity ani bůů.

Když už tedy pominu že i pro tu soukromou školu bude jednodušší když tomu privátnímu dítěti podstrčí lísteček A,B,A,B..než se společně ztrapňovat u veřejné maturity jako dosud

0 0
možnosti
JW

georges

3. 11. 2010 17:18
problem začíná na ZŠ

Učím už dost dlouho.A jedno je jisté.Ten nový systém je levicovější než za komunismu.Tehdá žák musel něco dělat a rodiče ho tlačit,aby se někam dostal.Dneska čtyřikrát propadne/a automaticky postupuje/.Proč by se učil,když ho stejně skoro všude vezmou.Na kuchaře nebo truhláře určitě.Při velkém převisu nabídky berou kamkoliv kohokoliv,jen aby se škola udržela.A snižují nároky,aby tam tito výtečníci vydrželi-škola je placena dle počtu žáků.Ono by toho bylo hodně o čem psát,ale tohle je nejzásadnější.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

3. 11. 2010 20:42
Re: problem začíná na ZŠ

Truhláře i kuchaře pak prověří praxe, zatímco filozofa, který prolezl školu díky tatínkovým penězům, neodhalíte tak snadno

0 0
možnosti
AA

Saša

3. 11. 2010 15:51
Až to jednou nedopadne,

přestanou si studenti říkat ono to nějak dopadne...

A začnou se učit.

A učitelům se bude hned lépe učit.

A rodiče začnou konečně zvažovat, zda je vhodné zrovna své po nich chytré/blbé dítě cpát na školu, kterou sami nikdy nedokázali vystudovat.

0 0
možnosti
S

seelen

3. 11. 2010 15:40
Dobrý postřeh

R^ normální smrtelník to tušil od začátku po zavedení soukromých škol,jen politici přihrávali nové podnikatelské dárečky na státním,joo to se to hoduje když nám jiní dávají a vzdělanost je pro tyto jen zástěrkou.

0 0
možnosti
S

seelen

3. 11. 2010 15:57
Re: Dobrý postřeh

Dodatek: V Americe jsou vynikající soukromé školy,ale také staletá selekce což zde není a vše se zvrhlo jen na kolotoč o peníze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...