Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R69o48m25a65n 81K43o93z28e58l

16. 4. 2016 20:43

Kdo odmítá práci, nemusí být nutně pobírač dávek - může to být ten, kdo čeká na adekvátní pozici a zatím žije z úspor nebo ti, koho živí někdo jiný.

Vím o několika případech, kdy lidé se ucházeli o práci ve firmách, které naříkají, že nemají lidi, ale přijati nebyli, i když splňovali podmínky. Takže to s nedostatkem lidí není vždy tak horké.

2 0
možnosti
Foto

O67t62a45k22a69r 13S33e87k97l

16. 4. 2016 19:14

Nastavení sociálního systému je velmi problematické ,obtížné. Je příliš tvrdý nebo naopak měkký ? Těžko říct. To , že mnozí naši spoluobčané už třeba i ve druhé generaci velmi dobře přežívají na sociálních dávkách je velmi dobře známo . Nechci se zmiňovat o tom , z kterého etnika většinou pocházejí. I to je notoricky známo.

Domnívám se , že systém pro posouzení příspěvku v nezaměstnanosti by měl být pružný a reagovat na poptávku a nabídku na trhu práce , resp. tím pádem na stav ekonomiky - zda se nacházíme v ekonomickém boomu či stagnaci.

Pravděpodobně by to chtělo nějaké peníze a lidi - program - , ale jsem přesvědčen , že vy se to v důsledku vyplatilo.

Na Ostravsku se nyní zavírají neperspektivní doly. Jsou volná místa - likvidace lagun, stavební práce a pod. Podle mne je značně problematické ,když propouštění havíři tato místa odmítají a pomocí všeho možného i nemožného lobují za prodloužení činnosti ztrátových podniků.

0 0
možnosti
PJ

pro bílý je příliš tvrdej, pro černý je příliš měkkej, ti dostávají desítky tisíc, zatímco já, bílej před padesátkou ani Ň, protože obývám jeden byt společně s otcem-důchodcem

0 0
možnosti
IG

Pane Baloune, nápad je to dobrý, ale dokážete si představit o kolik by musel vzrůst počet státních úředníků?

Vždyť ti chudáci mají již dnes tolik práce, že nestíhají ani vlastní agendu ...:-)

Váš nápad je ze sféry sci-fi - alespoň v našem státě.

I tak Vám dávám karmu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...